En Sıcak Konular

Şehit cenazesinde protesto

12 Nisan 2009 19:29 tsi
Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonlarda hayatını kaybeden iki şehit son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Türken'in cenaze namasından sonra bir vatandaş Başbakan Erdoğan'ın da camide bulunduğu sırada "Neden hep fakir çocukları ölüyor" diye bağırdı.

Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit olan erler Tuncay Türken ve Emre Anşin İstanbul'da törenlerle toprağa verildi. Şehit er Tuncay Türken için İstanbul Ataköy 5. Kısım'daki camide cenaze namazı kılındı.

Türken için düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Cenaze namazı başlarken camiye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte ön safta yer aldı. Erdoğan, bu sırada şehidin 8 yaşındaki kardeşi Yasin'i önünde tutarak cenaze namazını kıldı. Tuncay Türken'in cenazesi Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Protesto sesi yükseldi

Başbakan Erdoğan, Türker'in Ataköy 5. Kısım camisindeki cenazesine katıldıktan sonra camiden ayrılırken kalabalığın içinden bir vatandaşın sözleri duyuldu. Başbakan Erdoğan'ın da camide olduğu sırada bir vatandaş “Hep gariban aile çocukları ölüyor. Bir tane zengin yok. Bakıyoruz şehit annelerine kadının ayağında ayakkabı yok. Yani hiçbir tane yok mu zengin çocuğu? Bunlar bu kadar mı şanslı?” diyerek tepki gösterdi. Kalabalık arasından başka bir kişi ise, “Her şey vatan için. Burada provakatörlük yapma” diyerek vatandaşa tepki gösterdi. Polis her iki vatandaşı da olay yerinden uzaklaştırıldı. Bütün bunlar Başbakan Erdoğan'ın uzağında yaşandı.

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile üst rütbeli askeri erkan, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Başbakan Erdoğan dün akşam Emre Anşin'in Çamlıca mahallesindeki evine giderek, ailesine başsağlığı dilemişti.

Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde 2 askerin şehit olduğu çatışmalarda 7 terörist öldürüldü.

Bölgede operasyonlar devam ediyor.



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,574 µs