En Sıcak Konular

Baykal: AK Parti'den kurtulmak için...

11 Nisan 2009 22:11 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''AKP inişe geçmiştir ve AKP'den kurtulma dönemi başlamıştır. Bu dönemin bütün gereklerini yapacağız'' dedi.

CHP Parti Meclisi'nin (PM) Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirdiği toplantı sona erdi.

Yaklaşık 5 saat süren toplantıda, 29 mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, Baykal toplantıda, 29 martta yapılan yerel seçimlerde ''vatandaşların CHP'yi daha ileriye taşıma kararı verdiğini'' savundu.

CHP'nin, belli bir birikimi, politikası olduğunu ifade eden Baykal, yeniliklerin, değişikliklerin bu birikimin üzerine inşa edileceğini belirtti.

''Sil baştan anlayışına gerek yok'' diyen Baykal, şunları kaydetti:

''Siyasette mucizevi değişimler yoktur. Pek çok çevre bize yön vermeye çalışır, ucuz reçeteler sunar. Zaman zaman bazı çevreler ona itibar eder ama biz politikalarımızı kendimiz inşa ederiz. Çizgimizden sapmadan değişime devam edeceğiz.

Kampanyamızda, işsizlik ve yoksulluğun üzerinde durduk. Yolsuzluğun siyasal çerçevesini ortaya koyduk. Ekonomi konusunda, sadece şikayet eden, eleştiren değil, vizyonu olan, seçenekler ortaya koyan bir parti olduk. Bizim yaptığımız eleştiriler sonucu bizim oylarımız gibi diğer muhalefet partilerinin de oy oranları yükselmiştir.

Konjonktür değişiyor. Değiştiği için sadece sahilden değil, diğer kesimlerden de oy alıyoruz. Hem dar gelirlilerden, hem gecekondulardan, hem de sitelerden oy aldık. Antalya ve İzmir'de seçimleri bu şekilde kazandık. Esas dayandığımız seçmen kitlesi mesleği olan, işi olanlar.''

Bazı bölgelerde oy alamamalarının nedenleri arasında, bazı kesimlerin ''CHP, inançlara saygılı değil'' gibi bir anlayışa sahip olmasının yer aldığını belirten Baykal, bu anlayışın kırılması gerektiğini söyledi. Baykal, ''Bizim herkesin inancına saygımız var. Saygı gösterirken laiklikten özveride bulunmamız söz konusu değil'' diye konuştu.

AK Parti oylarının inişe geçtiğini de iddia eden Baykal, ''AKP'den kurtulma dönemi başlamıştır. Bu dönemin bütün gereklerini yapacağız. CHP'yi daha dinamik, daha çağdaş örgüt yapısına kavuşturacağız. Bütün bölgelerde etkili olacak şekilde CHP'yi yeniden yapılandıracağız. Tutarlı olacağız. Ucuz reçetelere itibar etmeyeceğiz ve sabırla çalışacağız'' dedi.

''CHP GÜNEYDOĞU'DA SÖYLEMLERİNİ GÖZDEN GEÇİRECEK''

Deniz Baykal, AK Parti'nin, Güneydoğu'da DTP'nin söylemlerini taklit ettiğini öne sürerken, bölge halkının AK Parti'yi samimi bulmadığını, bu nedenle oy vermediğini iddia etti. Baykal, ''AKP, devletin bütün olanaklarını kullanmasına rağmen, Güneydoğu'da DTP'nin etkisini kıramamıştır'' diye konuştu.

CHP'nin, Güneydoğu'da oy alamamasının nedenlerini araştırdıklarını söyleyen Deniz Baykal, partisinin bundan sonra bölgede nasıl bir politika izleyeceğini belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

Baykal, ''CHP'nin, Güneydoğu'daki örgütlenmelerini, söylemlerini gözden geçireceklerini ve orada mutlaka var olacaklarını'' ifade etti.

Bu arada, CHP'nin yerel seçimlerde yaptığı harcamaların tutarının 45 milyon TL olduğu öğrenildi.

AA



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs