En Sıcak Konular

Ulusalcılara bayram ettiren haber

11 Nisan 2009 22:07 tsi
Soylu'nun görevi bırakma kararı ulusalcıları sevindirirken 'AKP'nin oyunu düşürmek için her türlü p..t'luğu yapın" diyen isim de başkanlık için kulis yapıyor.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun görevi bırakacağını açıklamasının yankıları sürüyor. Parti tabanında büyük üzüntü yaşanırken yönetim Soylu'yu ikna etmeye çalışıyor. Partinin 28 Şubat'ı destekleyen kanadı ve ulusalcılar ise partiyi ele geçirmenin peşinde. Ulusalcı medyada Soylu'nun ayrılacak olması bayram havasında işleniyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yakınlığıyla bilinen Mehmet Haberal'ın da genel başkanlık için hazırlık yaptığı belirtiliyor. Haberal'ın yerel seçim sürecinde Kanal B yönetimine "AK Parti'nin oyunu düşürmek için her türlü p..t'luğu yapın" talimatı verdiği ortaya çıkmıştı. Hüsamettin Cindoruk, Süheyl Batum, CHP milletvekili İlhan Kesici, Abdüllatif Şener ve Ali Müfit Gürtuna'nın da nabız yokladığı kaydediliyor. Ancak DP'de farklı bir hava hakim. Teşkilatlar, Süleyman Soylu'yu geri dönmesi için ikna edeceklerine inanıyor.

İl başkanlarının ardından, önümüzdeki hafta yapılacak Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında da Soylu'ya 'kal' denilecek. DP Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Vedat Demir, "Süleyman Soylu bırakmamalı. Ankara'da herkes DP üzerinde nasıl bir oyun oynayacağını hesaplıyor. Soylu'nun bırakması halinde parti, 28 Şubatçıların ve Ergenekoncuların eline geçecek." uyarısında bulunuyor.

DP'de bir yandan da 'parti üyesi olup CHP'ye oy verenler' tartışması yaşanıyor. Parti üyesi çok sayıda eski siyasetçinin yerel seçimlerde CHP'yi desteklediği belirtiliyor. Eski tüfeklerin partilerine oy vermemelerinin en büyük nedeni Süleyman Soylu'nun DP'yi taşıdığı demokratik çizgi. Soylu, bu girişimin farkında. DP lideri, bir süre önce 'Parti içindeki Ergenekoncular kimler?' sorusuna, "Parti üyesi olup da CHP'ye oy verenler." şeklinde cevap vermişti.

Soylu'nun 'partinin başında kal' yönündeki baskılara nasıl karşılık vereceği merak edilirken Genel İdare Kurulu Üyesi Demir, Soylu'nun bırakmaması gerektiği konusunda ısrarlı. Partinin aldığı yüzde 3,7'lik oyu Soylu'nun gayretine bağlayan Demir, şöyle devam ediyor: "Merkez sağda bir tek DP kaldı. İktidar partisinin erimeye başladığını gören 28 Şubatçı ekip, DP'ye asılıyor. Ama bu oyunları kuranların halkta karşılığı yok. Ülkeyi 1960'ların 70'lerin Türkiye'si sanıyorlar. Tepeden gelen her hareket gibi bunlar da başarısız olmaya mahkûm. Süleyman Soylu, halkın taleplerini dikkate aldı. Birtakım insanlarla pazarlık içine girmedi. Bu nedenle merkez medyada yer bulamadı. Birileriyle anlaşıp uzlaşsa, merkez medya anında yıldız yapardı. DP'nin kurtuluşu, üzerindeki vesayetlerden kurtulmaktan geçiyor. En başta 28 Şubat görüntüsünü üzerinden atmak zorunda. Bunu Soylu döneminde önemli ölçüde başardı. Partinin kesinlikle bu imaja yeniden teslim olmaması gerekir."

Zaman



Bu haber 877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,264 µs