En Sıcak Konular

Şenol Güneş: Ağzımı açsam sokağa çıkamazlar

0 0 0000 00:00 tsi
FC Seoul takımıyla sözleşme imzalayan Şenol Güneş, antrenörlüğe başladığı ilk günkü heyecanla Güney Kore'ye gideceğini söyledi. Bordo-mavili kulüpte çok hatalar yapıldığını ileri süren Güneş, "Bugünkü antrenör Trabzonspor'u kurtaramaz." dedi.

Şenol Güneş, Usta Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Güney Kore seyahati öncesinde yeni takımı ve Trabzonspor'la ilgili soruları yanıtladı.

Güneş, Uzakdoğunun kendisi için yeni bir dönem olacağını belirterek, "Batıdaki futbol anlayışına uyum sağlayamadık. Maalesef ülke olarak o sıkıntımız var. Güney Kore'de futbola ve başarıya açlar. Güzel futbol izlemek istiyorlar. Benim işim de bunu sağlamak" diye konuştu.

1967'de futbola başladığını 1987 yılında da antrenör olduğunu dile getiren Güneş, "Antrenörlüğe başladığım ilk günkü heyecanla Güney Kore'ye gidiyorum. Hayalimde oradaki futbola katkı yapmak var. Profesyonel olanlarla çalışmayı seviyorlar ancak teknik taktik eksiklikleri gördüm. Beceri olarak onlara birşey katmaya çalışacağız. Futbol dışında da kazanacağımız şeyler olabilir. Türkiye, 200 milyon dolar ihraç ürünü gönderirken 3 milyar dolar oradan satın alıyor. Türkiye'nin ürünlerini satabiliriz, turizmi kullanabiliriz. Benim de oraya gitmem bunlara vesile olur diye düşünüyorum" dedi.

"ÇOK HATALAR YAPILDI"

Trabzonspor konusunda değerlendirmelerde bulunan Şenol Güneş,  "Trabzonspor'un geldiği nokta üzüntü verici. Önemli olan bu başarısızlıkları nasıl değiştirebileceğinin tespitin yapılması. Bunlar Trabzonspor'un sahiplerine düşen görevdir. Teknik heyet ve yönetime incitmeden yön vermek lazım. Taraftar, çizgisini kaybetti. Trabzonspor bizimdir, bizim olacak ama hata yapıyoruz. Görevde bulunanlara saygısızlık olmasın diye uzak durarak daha fazla hata yapmalarına neden olduk. Hatalar olmasaydı takım ilk 5'de olurdu. Büyük paralar harcanarak yapılan transferler Trabzonspor'u şampiyon yapmaz, dibe getirir" dedi.

Trabzonspor'da bölünmelerin olduğunu ifade eden Güneş, "Sen ben kavgaları yoğunlaştı. Çözüm tarafına geldi mi bir araya gelmeyi düşünmüyoruz. Bugünkü yönetime sadece herşey bırakılmamalı. Trabzonspor'un anayasası ortaya çıkartılmalı. Yeni çıkacak fikirlere göre kim yönetici gelirse gelsin, nasıl bir bütçeyle çalışacağını, nasıl oyuncu alacağını önceden bilmeli. Bunun belirlenmesi yapılmalı. Herkesin elinde Trabzonspor, başka yere gidiyor. Trabzonspor, ilkeler, prensipler koyacak. 'Biz böyle antrenör istiyoruz, böyle futbolcu istiyoruz' diyecek. Devamlı dışarıdan yardım alan Trabzonspor başarılı olamaz. Kendi özdeğerlerini de kullanmalı" diye konuştu.

"DOĞAN DA KURTARAMAZ"

Güneş, Trabzonspor'u, içinde bulunduğu durumdan bir teknik direktörün kurtaramayacağı savunarak, "Bugünkü antrenör Trabzonspor'u kurtaramaz. Bunu Ziya Doğan ile ilgili söylemiyorum. Çünkü tek başına birşey yapamaz. Ben de olsam yapamam" diye konuştu.

Güneş, başarı ve başarısızlığın sahibinin yönetim kurulu olduğunu da belirterek, "UEFA kriterlerine uymamak Türkiye'nin sorunudur. Eski patron zihniyetiyle kulüpler yönetiliyor. Kurumsallaşmayla yönetilse sorun olmaz. Bir antrenör alınıp daha sonra suçlanılmamalı. Demek ki kendi başarısızlığına kılıf arıyorsun. Görev verdiğiniz elinizden, kolunuzdan şikayetsiniz. Gittiğim kulüpte 2 profesyonel var. Bütçem bu, şartlar bu, böyle çalışacağız. İş bitiyor. Aldığınız oyuncuyu kovmak için bahane arıyorsunuz. Yöneticiler düşünce üretmeli" dedi.

Güneş, görevi bıraktıktan sonra kimseye cevap vermediğini kaydederek, "Sokakta kadınlar gibi dedikodu yapıyorlar. Derdi olan varsa benimle konuşmalı. Transferdeki kararsızlığım ile ilgili konuşuluyor. Devre arasında Szymkowiak'ı aldılar, neden Zurawski'yi almadılar. Bu isimleri ben verdim. 'Zurawski'nin parası fazla' dediler. 'O zaman almayın' dedim. Sonra aynı paraya başka oyuncu alıyorsun. Herkes benimle ilgili konuşuyor. Ağzımı açsam sokağa çıkamazlar. 'Futbol A.Ş'nin başına geçmedi' diyorlar. Ne A.Ş'si, hangi A.Ş.? Parayı kazanacaklar bana al harca mı diyecekler? 'Altyapı tesisi için harcama yapalım' dedim, yapmadılar. Niye geçeyim Futbol A.Ş'nin başına. Sen oyuncuyu zehirlemişsin. İneği dereye getirebilirsin ama zorla su içeremezsin" şeklinde konuştu.

Güneş, bir gazetecinin "Futbol Federasyonunun seçime gitmesi milli takımı olumsuz etkiler mi" sorusuna, "Seçimler yönetimlerle ilgili, takımla ilgili değil. Milli takıma gelen fahri olarak geliyor. Fatih Terim'i de etkileyeceğini sanmıyorum" yanıtını verdi.

Güneş, meşru olmayan bir şey varsa bunun ortaya koyulması gerektiğini ifade ederek, "Bu devletin, federasyonun, herkesin görevi olmalı. Seçimle gelen seçimle gitmeli. Ama şüphelerle, güvensizlikle yaşayamayız. Bugünkü federasyon bunu taşıyamaz hale geldi. Gelene güvenecek miyiz, belli değil" diyerek szölerini tamamladı.
 
Hürriyet



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,970 µs