En Sıcak Konular

Kurultay öncesi MHP'de gerginlik tırmanıyor

11 Nisan 2009 17:12 tsi
Kurultay öncesi MHP'de gerginlik tırmanıyor Genel Başkanlığa aday olmaya hazırlanan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın "Tüzük gereği Devlet Bahçeli yeniden aday olamaz" sözlerine, Devlet Bahçeli'den ne yanıt geldi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Koray Aydın’ın kendisine yönelik tüzük gereği bu yıl yapılacak Kurultay’a aday olamayacağına yönelik sözlerine “Herhangi bir sorun varsa başka zeminlerde, başka odaklarla işbirliği içinde olmaya gerek yok. Herkes Büyük Kurultay’a davetlidir ve orada her şey görüşülür. Sorunumuzu kendi aramızda çözeriz” yanıtını verdi. Bahçeli Ermenistan sınır kapısının açılması tartışmalarını “Karabağ’ı bir bataklığa sürükleyecek herhangi bir tasarrufu MHP’nin kabulü mümkün değil” şeklinde değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Mart seçimlerinde seçilen belediye başkanları ve il başkanlarını Parti Genel Merkezi’nde topladı. Toplantının açılışında konuşan Bahçeli, MHP’nin 29 Mart seçimlerine bütün seçim çevrelerinde katıldığını ve bu demokratik yarışta Türkiye’nin tamamına, ilkelerini, duruşunu, projelerini ve adaylarını tanıtma fırsatı bulduğunu söyledi. İktidarı seçim yarışında “demokratik ahlaka uymayan hukuk dışı uygulamalar” içinde olmakla suçlayan Bahçeli, “Seçim sonunda yaşayacağı kayıpları fark eden Adalet ve Kalkınma Partisi, hükümette olmanın bütün imkanlarını kendi başarısı için seferber etmiş ve bu kirli oyun kamuoyunun gözü önünde alenen gerçekleşmiştir” dedi. Hükümetin elindeki imkanları terk etmemek için her türlü yasal ve yasal olmayan girişimleri meşru görerek seçime girdiğini savunan Bahçeli, şunları söyledi:

“Yaklaşık 21 ay önce ve çok büyük bir oy desteği ile ikinci defa milletimizden yetki alan Adalet ve Kalkınma Partisi, rekor sayılacak bir süre içinde çok büyük bir kayba uğramıştır. Başta Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere muhalefetin tamamı az veya çok bir yükseliş yaşamıştır. Bu sonuç bundan sonraki siyasi gelişmeler için çok önemli olacak, vatandaş desteği azalmaya başlayan iktidar partisinin diğer partileri dikkate almayan başına buyruk kararları, bu tutumunu değiştirmediği sürece daha da tartışılır hale gelecektir.”

“BELEDİYE BAŞKAN SAYIMIZI YÜZDE 100 ARTIRDIK”

MHP’nin seçimden alnının akıyla çıktığını, il genel meclisi üyeliklerindeki oy oranını yüzde 16.1’e yükselttiğini kaydeden Bahçeli, “Bu teveccüh ile 1 büyükşehir belediyesi, 10 il merkezi, 130 ilçe, 343 belde olmak üzere toplam 483 belediye MHP’nin değerli adaylarının yönetimine emanet edilmiştir. Bu seçimlere girerken partimizin yönetiminde 3 il, 67 ilçe ve 173 belde olmak üzere toplam 243 belediye başkanımız vardı” dedi. MHP’nin belediye başkanlığı sayısını yüzde 100 oranında artırdığına işaret eden Bahçeli, yine de sonuçların bir seçim zaferi olarak yorumlanamayacağını kaydetti. Bahçeli, “Bütün imkanlarını kendisi için kullanmış iktidara karşı ulaşılan bu neticeyi hafife almanın verilen mücadeleyi küçümsemenin, köstek olmanın ve hiçbir katkı sağlamadan ortaya sanal başarı çıtaları koyarak bunları aşamadığımızı söylemenin insaf, ahlak ve siyasetle ilgisi yoktur. Bu itham ve eleştirileri her şeyden önce partimizin başarısı için yüreğini, emeğini ve ailesinin rızkını ortaya koymuş onbinlerce dava arkadaşıma yapılan saygısızlık olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

“HÜKÜMETTEN BEKLENTİMİZ KAVGA İLE TÜRKİYE’NİN YÖNETİLEMEYECEĞİNİ ANLAMIŞ OLMASI”

Yaşanan gelişmelerin önümüzdeki günlerde Türkiye’nin yıllardır biriken sorunlarının daha da ağırlaşacağını ortaya koyduğunu kaydeden Bahçeli, “Türkiye’yi tek başına idare eden siyasi iktidarın yanlış teşhisleri, ürkek ve kısır dünya görüşü, teslimiyetçi anlayışı, ülkemizi tam bir dar boğazın eşiğine kadar getirmiştir” dedi. Artık seçimlerin geride kaldığını, seçilen yerel yöneticilere büyük görevler düştüğünü söyleyen Bahçeli, “Her arkadaşımızın yüklendiği sorumluluğu sonuna kadar başarıyla taşıyacağına ve kendisine bağlanan umutları hiç aklından çıkarmadan kutlu hizmet yolunda, önündeki süreyi en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Bu noktada, Hükümet'ten de beklentimiz ve ümidimiz kavga, dayatma ve inat ile artık Türkiye'nin yönetilemeyeceğini anlamış olması, Milliyetçi Hareketin milli hassasiyetlerde ve hizmet yarışında sağduyu, kucaklaşma ve destek çağrılarına olumlu cevap vermesidir.” diye konuştu.

KORAY AYDIN’A YANIT

Bahçeli gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Koray Aydın’ın geçen hafta yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Bahçeli şöyle konuştu:

"MHP yönetiminde, milletvekilliğinde ve bakanlık sorumluluğunda bulunan bir kardeşimizin bazı partilerin iç çekişmelerine özenerek MHP'nin yükselen başarısını gölgelemeye veya hukuki tartışma zeminine çekmeye hakkı olmadığını düşünüyorum. Biz bir aileyiz ve ne sorunumuz varsa kendi aramızda çözeriz. 9. Büyük Kurultay sürecine girdik. İl ve ilçe kongrelerimiz ve ardından kurultayımız yapılacak. Herhangi bir sorun varsa başka zeminlerde, başka odaklarla işbirliği içinde olmaya gerek yok. Ülkücü hareketin sağduyusuna, milliyetçi ülkücü idarenin şaşmaz iradesine saygılı olmak lazımdır. Bu iradenin tecelli ettiği yer de büyük kurultayımızdır. Herkes oraya davetlidir



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,320 µs