En Sıcak Konular

Kapkaç çetesine ilk darbe

11 Nisan 2009 16:01 tsi
İstanbul'da, “Banka takipli” olarak nitelendirilen kapkaç ve otodan hırsızlık olaylarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan, Gürcistan uyruklu biri kadın 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Kadıköy'deki bir banka şubesinden 16 bin TL, bir diğerinden ise 105 bin TL çeken kişiler ile Büyükçekmece'deki bir başka banka şubesinden 18 bin TL çeken vatandaşların, paralarının kapkaç ve otomobillerinden hırsızlık yoluyla çalındığı yönünde şikayette bulunması üzerine çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar kapsamında banka şubelerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, yüklü miktarda para çeken banka müşterilerinin paralarını kapkaç ve otomobillerinden hırsızlık yoluyla çalan 9 kişilik bir şebekeyi ortaya çıkardı.

Aralarında sonradan Türk vatandaşlığına geçtiği belirlenen bir kadının da yer aldığı 9 şüpheliyi takibe alan güvenlik güçleri, bu kişilerin, banka önlerinde ve içerisinde bulundurdukları gözcüler aracılığıyla yüklü miktarda para çekenleri ve bindikleri araçları tespit ettiklerini belirledi. Şüphelilerin, özel çivi ve kesicilerle lastiklerini patlattıkları banka müşterilerini izledikleri ve duran araçların içindeki paraları alıp kaçtıkları tespit edildi.

Çaldıkları paraları kısa süre içinde Gürcistan'a transfer ettiği kaydedilen şüphelilerin, Fatih ve Zeytinburnu'nda oturdukları adreslere yapılan operasyonlarda, grubun elebaşısı olduğu ileri sürülen E.K ile T.S, D.B, G.D, R.D, Z.B, L.S ve T.G adlı kadın gözaltına alındı.

Bu kişilerin ev ve üzerlerinde yapılan aramada, çalıntı oldukları değerlendirilen 1730 avro, 7 bin 350 TL, transfer edilen 5 bin doların banka dekontu, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet kamera, 12 adet cep telefonu, 14 adet sim kart ele geçirildi.

Aramalarda bulunan 1 adet sahte pasaport, 1 adet sürücü belgesi, 3 adet bıçak, 1 adet kesici ve delici demir parçası, 10 adet oluklu çivi ve 10 gram uyuşturucu maddeye de el konuldu.

Yapılan inceleme sonucunda zanlılar hakkında, 2 banka takipli kapkaç, 1 banka takipli otodan hırsızlık, sahte belge düzenlemek ve kullanmak, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, dolandırıcılık suçlarından işlem yapıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan bu kişiler, Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu arada, operasyonlarda gözaltına alınamayan N.B'yi yakalamak için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

A.A.



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,451 µs