DSP'nin başına kim geçecek? | " /> DSP'nin başına kim geçecek? | "/>

En Sıcak Konular

DSP'nin başına kim geçecek?

11 Nisan 2009 10:06 tsi
DSP'nin başına kim geçecek? DSP'de Zeki Sezer'in yerine dört aday var: Yılmaz Büyükerşen, Tayyibe Gülek, Tayfun İçli ve yolu açık olan Mustafa Sarıgül.

DSP'nin aldığı seçim yenilgisinin ardından Genel Başkan Zeki Sezer'in koltuğunu bırakacağını açıklaması partide liderlik tartışması başlattı.

Liderlik için DSP kulisleri hareketlenirken, adaylar arasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Tayyibe Gülek Domaç ve Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli'nin de adı geçiyor.

Büyükerşen, adaylığı ile ilgili net bir açıktlama yapmazken, "Eskişehir'de yapacağım işler var. Daha önce Ankara siyasetine defalarca davet edildim, ancak yapısal problemleri aşmak çok zor. Bu davetleri hep geri çevirdim. Şimdi ise memnuniyetle görüyorum ki mevcut yapısal problemler artık giderek daha çok kesim tarafından tespit ediliyor. Kimse talip olmazsa, görev bana düşerse durumu değerlendiririm. Şimdilik Eskişehir'den ayrılmayı düşünmüyorum. Umarım Ankara'da siyaset yapanlar, 29 Mart'tan gereken dersleri çıkarmışlardır ve bana ihtiyaç kalmaz" şeklinde konuşuyor.

GÜLEK: OLAY DAHA ÇOK YENİ

Ünlü siyasetçi Kasım Gülek'in kızı Tayyibe Gülek Domaç da, "Genel Başkan adaylığım gibi bir durum yok. Genel Başkanımız henüz istifa etmedi, hafta sonunda örgütle konuşacağız. Başkanımızın açıklamalarından dolayı özgünüm, hiçbirimiz henüz bunu kabullenebilmiş değiliz. Olay daha çok yeni" dedi.

Akşam gazetesinde yer alan ve kendisinin Nur cemaati lideri Fethullah Gülen'e yakın isimler tarafından genel başkan adaylığına hazırlandığı yönündeki iddiayı kabul etmeyen Domaç "Ne alaka, nereden çıkarıyorlar bunları" diye konuştu.

SARIGÜL DE İDDİALI

DSP'de adı en fazla ön plana çıkan isim ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül. Sarıgül'ün ise yakın çevresine, "Seçimlerin üzerinden kısa süre geçti. Hemen böyle bir tartışmanın içinde yer almak istemiyorum. Daha sonra sağlıklı bir değerlendirme yapmak gerek" yorumunu yaptığı öğrenildi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül daha önce CHP'de liderlik şansını denemiş, ama kaybetmişti. Sarıgül daha sonra Baykal tarafından partiden ihraç edilmişti. Mustafa Sarıgül, Şişli'de 29 Mart seçimlerini de büyük bir oy farkıyla kazanmıştı.

Sarıgül bu konuda basına açıklama yapmazken yakın çevresi tarafı kendisinin liderlik yarışına gireceği söyleniyor. Sarıgül'ün suskunluğunu koramısan arağmen, çevresi adına bastırdığı afişlerle, Türkiye'nin dört bir yanında bilboardları süslemeye başladı bile...

İÇLİ DE ADAY OLACAK

Tedbirli olarak partiden ihracı istenen 5 milletvekilinden biri olan İçli ise, genel başkan adayı olacağını açıkladı. Ancak İçli'nin aday olabilmesi için, kurultay tarihine kadar hakkındaki "tedbir"in kaldırılması gerekiyor.

Dünyabülteni



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,670 µs