En Sıcak Konular

Erdoğan'dan yeni seçim mesajı

10 Nisan 2009 16:35 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ben birilerinin yaptığı gibi rakamlar üzerinde cambazlık yapacak değilim. Aziz milletimiz, 29 Martta her siyasi partiye gereken mesajı net bir şekilde vermiştir” dedi.

Antakya Belediyesi’ni AKP’li Lütfü Savaş’ın kazanması nedeniyle halka teşekkür eden ve ilk teşekkür ziyaretini gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, bundan sonra Hatay’da hizmet patlaması yaşanacağını söyledi. Erdoğan, milletin her siyasi partiye gereken mesajı net bir şekilde verdiğini belirterek şöyle dedi:

“Milletimiz mesajını yüzde 39’u yüzde 23’den yüzde 15’den daha küçük gösterme gayretinde onlara da vermiştir. 39, ikinciden, üçüncüden daha küçük değildir. Doğrudur geneli itibarıyla belki beklenen oy alınamamış olabilir ama son 30 yılda 6.5 yıl üst üste açık ara bir başka birinci parti yoktur. Biz halkımızın ne dediğini gayet iyi anlıyoruz, biliyoruz ve bunun üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Son zamanlarda üzüntümüzün sebebi neymiş, sahiller tamamen kırmızı olmuş. Bu çok çirkin bir yaklaşım. Ne demek sahiller kırmızı oldu, her yer Türkiye’dir. Yani kalkıp da sahil şeridinde şu anda bazı illerimizde muhalefet seçimleri almışsa bunun yanında İstanbul’u Samsun’u, Trabzon’u ve Rize’yi de aynı şekilde AKP kazanmıştır. Ama kalkıp 16 büyükşehir 10 tanesini AKP’nin aldığını niye görmezlikten geliyorsunuz. Türkiye’deki belediyelerin yarısından fazlasını AKP’nin aldığını niye görmezlikten geliyorsunuz.”

ANTALYA’YI MI YASAKLAYACAKSIN?

AKP’nin Antalya’yı kaybettiği için Hatay’a tatile geldiği yönündeki yorumlara da tepki gösteren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Antalya gitti, Başbakan Hatay’a geldi. Ayıptır, bu tür başlık atılır mı? AKP, Antalya Belediye Başkanlığı’nı kaybedince Başbakan olarak Antalya’ya gidemeyecek miyim? Sen bana Antalya’yı mı yasaklayacaksın? Biz gururluyuz, biz başımız önde kaybetmedik. Antalya’ya yaptığımız hizmetlerle damgamızı vurduk. Yine aslına dönecek. Eğer esere, hizmete oy verilecekse er veya geç AKP, Antalya’da yine var olacak. Ama bu şekilde yaklaşmak çok çirkin. Medyanın bu yaklaşımı çok çirkin. Biz gideceğimiz adresi medyaya sorarak takip etmiyoruz. Adresimizi biz kendimiz belirliyoruz. Mevcut partilerin gitmediği yerlere nasıl gittiğimizi halkım gördü. 81 vilayete gittim. Muhalefet belli bölgelerde var beli bölgelerde yok. AKP Türkiye’nin her vilayetinde var. Biz Türkiye partisiyiz.”

DÜNYA BARIŞINA UMUT OLDU

İstanbul’da gerçekleştirilen Medeniyetler İttifakı 2'nci Forumu’nun çıkış noktasının Antakya’daki barış ve kardeşlik olduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“3.5 yıl içinde Medeniyetler İttifakı büyüdü gelişti, dünya barışı için umut haline geldi. Bunun uygulaması Antakya’dadır. BM Güvenlik Konseyi üyeliğimize seçilmemiz nedeniyle New York’ta tüm ülkelerin büyükelçilerine yemek verdim. O yemeğe Antakya’daki Medeniyetler Korosu’nu davet ettim. O koro orada gösteri yaptı herkesin takdirini kazandı. Medeniyetler İttifakı projesinin eşbaşkanlığını üstlenmemizde Hatay’ın rolü çok büyüktür. Hatay’da şahit olduğumuz barış ve kardeşlik iklimini tüm dünyaya tanıtmak, örnek olarak dünyaya göstermek için bu adımı attık.”

Hatay’ın marka şehri haline getireceklerini anlatan Erdoğan, yerel mimarinin ve tarihi eserlerin ayağa kaldırılması gerektiğini de anlattı.

TEDAVİ İSTEĞİ

Bu arada Habib-i Neccar Camii’ne babası ayakkabı tamircisi Mustafa Erol tarafından getirilen damağından rahatsız olan İstiklal İlköğretim Okulu 2’inci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Cuma Erol, Başbakan Erdoğan’a gösterildi. Baba Erol, Erdoğan’dan oğlunun tedavisinin yapılmasını istedi. Erdoğan da, çocuğun bilgilerinin alınıp, gerekenin yapılması talimatı verdi.

Erdoğan, daha sonra AKP Hatay Milletvekilleri ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile belediyede basına kapalı olarak değerlendirme toplantısı yaptı.



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,741 µs