En Sıcak Konular

Kerinçsiz: Kolcuoğlu'nu destekledik

10 Nisan 2009 15:01 tsi
Kerinçsiz: Kolcuoğlu'nu destekledik Ergenekon Terör Örgütü davasının tutuklu sanığı Kemal Kerinçsiz, İstanbul Barosu seçimlerinde Kazım Kolcuoğlu"nu desteklediklerini açıkladı.

Hatırlanacağı gibi İstanbul Barosu meslekte 25 yılını dolduran Kerinçsiz"e geçtiğimiz haftalarda plaket vermişti. Ayrıca ETÖ davası sanığı Şener Eruygur"un yakınları İstanbul Barosu için "Bizden" yakıştırmasında bulunmuştu. Yine İstanbul Barosu ETÖ davası aleyhine yaptığı açıklamalarla kamuoyunun tepkisini çekmişti. sanık yakınları İstanbul Barosu Davanın bugün görülen 73. duruşmasında savunmasına devam eden Kerinçsiz, Büyük Hukukçular Birliği Derneği"nden tek tutuklu kendisinin olduğunu söyledi.

Savunmasında İstanbul Barosu eski Başkanı Yücel Sayman ve yönetimini bölücü olarak niteleyen Kerinçsiz, "İddianamede bizim İstanbul Barosu"nu ele geçirmek istedimiz iddia ediliyor. O dönemde milliyetçi avukatlar olarak bir liste çıkaramadık. Grubumuzdan bir kısmı dinci grubun listesini destekledi. Bizde sosyal demokratlara oyumuzu attık. Üç dönem öncesine kadar Baro yönetimi bölücülerin elindeydi." şeklinde konuştu.

Büyük Hukukçular Birliği Derneği"nde yönetim kurulu kararı ile hareket ettiğini de söyleyen Kerinçsiz, "Yaptığımız etkinlikler Kemal Kerinçsiz"in etkinlikleri değildi. Ben dernekten cımbızla çekilmişim. Diğer avukatlar sözde örgütün üyeliği suçlanmıyor. Doğrudan en hedef alındım. Hrant Dink e Orhan Pamuk davalarına müştekilerin avukatı olarak 30-40 avukat katıldı. Onlar alınmadı. Ne avukatlar ne de müştekiler alınmadı."

ZAMAN



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,517 µs