En Sıcak Konular

İsrail'den BM'ye: İran'ın üyeliğini kaldırın

0 0 0000 00:00 tsi
İsrail'in Stratejik Tehditlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Avigdor Lieberman, Orta Doğu'daki tüm sorunların çözümünün merkezinde, İsrail-Filistin çatışmasının bulunduğunu belirten yeni BM Genel Sekreterini eleştirerek, Ban Ki-Moon'u İran'ın BM üyeliğini

Lieberman, BM'nin yeni Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a gönderdiği mektupta, Ki-Moon'un bir Güney Kore gazetesine verdiği mülakattaki, eski Genel Sekreter Kofi Annan'ın izinden giderek, "Filistin sorununa yoğunlaşacağı" yolundaki sözlerini eleştirdi.

Ki-Moon, "Eğer İsrail ve Filistin arasındaki sorunlar iyiye giderse, Orta Doğu'da Lübnan, İran, Irak ve Suriye'de dahil, tüm diğer sorunlar da aynı şekilde iyiye gidecektir. İlgili taraflarla mümkün olduğunca çabuk bir araya geleceğim" demişti.

Lieberman, Ki-Moon'un İsrail-Filistin sorununun çözümünün, İran sorununun da çözümüne yol açacağı yolundaki açıklamalarının, kendisini endişelendirdiğini belirterek, "İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Yahudi devletinin kayıtsız şartsız ve toptan yok edilmesi dışında, İsrail'le bölgesel uzlaşmaya yönelik bir çağrısını asla duymadım. Ahmedinejad'ın, İsrail ve Filistin arasında görüşmeler yapılmasına yönelik bir çağrısını da işitmedim. Sadece, İsrail'in haritalardan silinmesine yönelik sürekli çağrılarını duydum" dedi.

Lieberman, Ahmedinejad'ın vizyonunun, yalnızca Yahudi devletinin değil, hiçbir Yahudi'nin bulunmadığı bir Yeni Orta Doğu olduğunu savundu. Ahmedinejad'ın niyetinin açık olduğunu ve hür dünya zaman tanıdıkça, nükleer programını ileriye götüreceğini söyleyen Lieberman, "İsrail devleti, İran'a tek başına karşı koyabilir ve koyacaktır. Ama ümit ederim buna gerek kalmaz" diye konuştu.

Lieberman, "İran'ın nükleer silah programının başarılı olmasına izin verilmesi halinde, tüm hür dünyanın bunun bedelini ağır ödeyeceğini belirtti.


İsrail Başbakan Yardımcısı, yeni BM Genel Sekreterini, İran'ın BM üyeliğini derhal kaldırmaya, BM Güvenlik Konseyi'nin İran'a daha sert ve yoğun yaptırımlar uygulaması için baskı yapmaya ve İran'ın nükleer silah çabalarını durdurmaya çağırdı.

Hürriyet



Bu haber 362 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,731 µs