En Sıcak Konular

Hükümete itiraz ettiler

10 Nisan 2009 14:09 tsi
Gazze Şeridi'nde fiili yönetimi elinde bulunduran Hamas hareketi, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, seçimlere kadar görev yapacak yeni hükümeti kurmak için yeniden Selam Feyyad'a görev vermesinin, El Fetih ile Hamas arasında yürütülen t

Hamas sözcüsü İsmail Rıdvan, "Haberler doğruysa, ulusal birliği sağlamak için gösterilen tüm çabaları sabote edecektir" dedi. Böyle bir hükümetin, parlamentodan güvenoyu almadığı için yasadışı olacağını söyleyen Rıdvan, "Meşruiyetin Batılı ülkelerden veya uluslararası toplumdan değil, Filistin halkından geldiğini hatırlatırız" diye konuştu.

Filistinli çeşitli kaynaklar, Abbas'ın 14 Nisanda yeni hükümeti kurma görevini yeniden Feyyad'a vereceğini iddia etmişti.

Filistin Kurtuluş Örgütü Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Yaser Abdrabbo ise bu haberleri yalanladı. Abdrabbo, bu haberlerin gerçeğe dayanmadığını, böyle bir konunun ne gündeme geldiğini, ne de tartışıldığını, mevcut hükümetin, Abbas istifasını kabul edene kadar görevinin başında kalacağını vurguladı.

Abbas'ın danışmanlarından Nimir Hammad da Abbas'ın böyle bir niyeti olmadığını, Abbas için en önemli meselenin ulusal diyalogun başarıya ulaşması ve ulusal birlik hükümetinin kurulması olduğunu belirtti. Hammad, alternatifler üzerinde spekülasyon yapılması için çok erken olduğunu ifade etti.

Selam Feyyad, Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de, başta Hamas ve El Fetih olmak üzere Filistinli gruplar arasında uzlaşmaya varıldığının açıklanmasından sonra ulusal birlik hükümetine yol açmak amacıyla bir ay önce Abbas'a istifasını vermişti. Hükümetin, yenisi kurulana kadar görev başında kalacağı duyurulmuştu.

Öte yandan Hamas sözcüsü Rıdvan, ikinci kez ara verilen birlik görüşmelerinin 26 Nisanda yeniden başlayacağını söyledi.
Rıdvan'ın açıklaması, Kahire'deki görüşmelerden dönen üst düzey bir Hamas liderinin, "görüşmelerin kesinlikle ertelendiği" yolundaki sözlerinden yaklaşık bir hafta sonra geldi.

A.A.



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs