kabine mi kuruyor | " /> kabine mi kuruyor | "/>

En Sıcak Konular

Tatilde kabine mi kuruyor

10 Nisan 2009 09:42 tsi
Tatilde kabine mi kuruyor
Erdoğan seçim ve Obama yorgunluğunu atmak için Antakya'nın Ottoman Termal Otel'ini seçti. Başbakan'ın tatilden ziyade, Bakanlar Kurulu ve parti yönetimindeki değişiklikleri planladığı konuşuluyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim maratonu, G-20 zirvesi ve ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaretinin ardından tatile çıktı. Ailesiyle vakit geçirip yorgunluk atacağını söyleyen Erdoğan'ın, tatilde aynı zamanda kabine revizyonu planını netleştireceği konuşuluyor. Başbakan'ın yapacağı olası hamleler kulislerde şöyle iddia ediliyor:

- DTP'nin Ermenistan sınırına dayandığını söyleyerek Başbakan'la ters düşen kabinenin güçlü ismi Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, parti yönetimine çekilebilir. Erdoğan, Çiçek'in bu açıklamasından duyduğu rahatsızlığı saklamamıştı. Çiçek de geri adım atmamıştı.

- Kalp ameliyatı geçiren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, başarılı bulunmasına karşın bir süre dinlendirebilir. Kulislere göre Unakıtan'ın Başbakan Yardımcılı'ğına kaydırılması ihtimali büyük.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik görevden alınarak yerine Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam getirilebilir.

- Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen ve Mehmet Aydın, iki dönemdir bakan oldukları gerekçesiyle kabine dışı kalabilir.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yerine TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl atanabilir.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yerine Kayseri Milletvekili Taner Yıldız getirilebilir.

- Erdoğan'ın partide de kimi değişikliklere gidebileceği söyleniyor. Yerel seçim döneminde teşkilatlarla sağlıklı iletişim kuramadığı gerekçesiyle eleştirilen Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, hedef tahtasında görünüyor.

- Egemen Bağış'tan boşalan AKP Dış İlişkiler genel Başkan Yardımcılığı'na Reha Denemeç'in getirilmesi güçlü bir olasılık.

Antalya'ya küstü mü
BAŞBAKAN Erdoğan tatil için bu kez Hatay'daki Ottoman Termal Otel'i tercih etti. Daha önceki yıllarda tatillerini Antalya'da ya da Balıkesir'in Ekinlik Adası'nda geçiren Erdoğan'ın seçtiği Hatay, Akdeniz ve Ege sahil şeridinde 29 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin kazandığı tek belediye olma özelliğini taşıyor. Geçen yıl hizmete giren 5 yıldızlı otelin kral dairesinde ağırlanan Erdoğan çiftinin odasında, içindeki iyodür minerali ile dünyada benzeri olmayan termal özellikli bir jakuzi bulunuyor. Otel kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta. Erdoğan ailesi hafta sonuna kadar burada kalacak.
Erdoğan'ın önceki yıllarda tercih ettiği Rixos Otel, Antalya'daydı. Başbakan, seçim sonuçları açıklandıktan sonra kendisini en çok şaşırtan sonucun Antalya'dan çıktığını söylemiş, tam 28 kez gittiğini ifade etmişti. Erdoğan'ın iyodür mineralli termal oteli seçme nedenlerinden birisinin de sık sık tekrarlayan bel ağrıları olduğu tahmin ediliyor. Erdoğan'a 2006 nisanında bel spazmı teşhisi konulmuş, 2007'de de 'fıtık başlangıcı' denilmişti. İyodürlü kaplıca suyunun özellikle bel ve boyun fıtığına iyi geldiği belirtiliyor.

29 Mart tatil sonuçları
AKP, 29 Mart yerel seçimlerinde Antalya'yı CHP'ye, Balıkesir'i de MHP'ye kaptırdı. Ege ve Akdeniz kıyılarında bir tek Antakya, AKP'nin elinde kaldı. Erdoğan'ın seçim maratonu sonunda tatil için Antakya'yı tercih etmesi, buna bağlandı.

Akşam



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,908 µs