En Sıcak Konular

Yaşanan tam bir hayal kırıklığı

0 0 0000 00:00 tsi
Yaşanan tam bir hayal kırıklığı Türkiye ABD ile arasında yeni bir PKK krizi doğuyor. Daha önce Türkiye'nin Kuzey Irak'a gireceği şüphesiyle apar topar oluşturulan terörle mücadele koordinatörlüğü mekanizması işlemiyor. Erdoğan'ın sert eleştirisi bunun bir kanıtı.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin PKK'yı tasfiye için Kuzey Irak'a girebileceği haberleri Beyaz Saray'ı harekete geçirmiş ve apar topar terörle mücadele koordinatörlüğü mekanizması oluşturulmuştu. Washington Joseph Raltson'ı koordinatör olarak atarken, Türkiye Edip Başer'i koordinatörlük için uygun görmüştü. Ancak ilk günden beri Türkiye koordinatörlüğün işlevselliği ile ilgili şüphelerini dle getirmiş, Edip Başer bir gelişme yaşanmadığını gördüğü için sık sık tepkisini dile getirmiş hatta görevi bırakabileceğini açıklamıştı.

Anlaşılan o ki ABD, PKK ile mücadelede bu kez de Türkiye ile uzlaşamıyor. Ankara bu kez de Washington tarafından bekletildiğine inanıyor. Son iki haftadır çıkan Türkiye Kuzey Irak'a girebilir haberleri ve Dışişleri Bakanı Gül'ün "sabrımız kalmadı" açıklaması bunun bir göstergesi. Ancak daha da önemlisi Başbakan Erdoğan'ın bugün yaptığı çıkış.

"Koordinatörlük sonuç vermedi"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Amerika arasında terörle mücadele için oluşturulan koordinatörlük mekanizmasının olumlu sonuç vermediğini söyledi. Erdoğan, terör örgütünün Kuzey Irak'taki varlığının sona erdirilmesi ve mali kaynaklarının kurutulması için de, hiçbir somut adım atılmadığını, Türkiye'nin beklentilerinin de boşa çıktığını belirtti.
 
Başbakan Erdoğan, Lübnan'a gidişi sırasında uçakta gazetecilerle sohbet etti. Irak'taki gelişmeleri Türkiye açısından öncelik taşıdığını belirten Erdoğan, terörle mücadele konusunda Amerika Birleşik Devletleri ve Irak'ı eleştirdi.
 
Amerika'nın özel temsilci atamasına rağmen, terör örgütü PKK için somut adım atılmadığını belirten Erdoğan, "Ciddi adımlar bekliyorduk olmadı" diye konuştu.
 
"Para kaynakları da kurutulmadı"

 
Türkiye'nin Irak ve Amerika Birleşik Devletleri ile ortaklaşa terörle mücadele kararı aldığını ancak bu konuda da bir gelişme olmadığını söyleyen Erdoğan, "Örgütün para kaynaklarının kurutulacağı söylendi, o da olmadı" dedi.
 
Koordinatörlük mekanizmasının kurulmasına rağmen, somut adımlar atılmamasını eleştiren Erdoğan, Kuzey Irak'ta örgüte ait kampların belli ve bütün bilgilerin mevcut olduğunu ifade ederek, buna rağmen adım atılmamasına dikkat çekti.
 
Erdoğan, Irak'ın da PKK bürolarının kapatıldığını söylediğini, ancak daha sonra bu bürolarının kapanmadığının ortaya çıktığını vurguladı. Başbakan Amerika'ya, "Biz size nasıl terörle mücadelede destek veriyorsak, siz de bize destek verin" diye seslendi.
 
iyibilgi.com



Bu haber 347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,790 µs