candan müfettişi! | " /> candan müfettişi! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un candan müfettişi!

10 Nisan 2009 08:14 tsi
Ergenekon'un candan müfettişi! Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren'in yargılandığı davalarda, Ergenekon'un devreye girdiği ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemle ilgili şaibeli soruşturmalara imza atan Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren'in yargılandığı davalarda, Ergenekon'un devreye girdiği ortaya çıktı. İddianamedeki belgelere göre Eren, örgütün yardımına karşılık Eruygur'a belge servisi yaptı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemle ilgili 2002'de soruşturma yapan Mülkiye Müfettişi Candan Eren'in Ergenekon örgütüyle bağlantılı olduğu anlaşıldı. Ergenekon tutuklusu Neriman Aydın, 2004'te Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'dan Candan Eren'in yargılandığı davalar için dev-reye girmesini istedi. Aydın, Eren'den aldığı 'önemli belgeleri' ise Eruygur'a gönderdi.

EREN İÇİN DEVREYE GİRELİM

Emekli Orgeneral Şener Eruygur ve Neriman Aydın'da ele geçirilen ve Ergenekon'un ikinci iddianamesine giren belgeler, örgütün yargıya müdahalesini gözler önüne serdi. Belgelere göre, Aydın, Şener Eruygur'a mektup yazarak şaibeli soruşturmalar nedeniyle hakkında dava açılan Eren için devreye girmesini istedi.

CANDAN'I KORUYALIM PAŞAM

Aydın, Eruygur'a Candan Eren için devreye girmesini istediği ilk mektubu 20 Temmuz 2004'de yazdı. Aydın mektupta 'Candan E. bir Türk çocuğudur, günümüz İstanbul Valisi ve devletimin en tepesindeki diğer birçok zevat gibi Süryani değildir. Bunun için de korunmasını, kollanmasını beklemenin hakkımız olduğunu bilmenizi isteriz' diyor.

BAKANLIKTA KALMASI ÖNEMLİ

Aydın'ın mektuplarından Eruygur'un Eren operasyonu için Albay Cengiz Y.'yi görevlendirdiği anlaşılıyor. Aydın 17 Ağustos 2004'te gönderdiği mektupta şunları yazıyor: 'Paşam, emirleriniz üzerine komutanlığınız yetkililerinden Alb. Cengiz Y. Sayın Candan E. ile irtibata geçmişlerdir... Sayın Candan E'nin bakanlıktaki görevine devamının sağlanması şeklinde yapacakları görüşmelerin zaten haklı olduğu dava kararlarının hızlandırılması bakımından olumlu sonuç alınmasında etkili olacağını düşünmektedirler. Sayın Candan E.'in komutanlık yetkililerinizin de dinledikleri üzere inanılmaz ölçüde bilgilere sahip olduğu düşünülürse, bakanlıkta kalmasının sağlanması devletimiz açısından fayda temin edecektir'

BİLDİKLERİNİ PAŞAYA SUNACAK

Aydın 6 Eyül 2004'te Eruygur'a yazdığı mektupta ise Candan Eren'in yargılandığı davada aklandığı müjdesini veriyor. Aydın kararın Ankara 11. İdare Mahkemesi'nde Eren'in 'Zonguldak Vali Yardımcılığı'na tayini'ne itiraz ettiği mahkemeye örnek teşkil edeceğini, bu dava için de devreye girilmesini istiyor. Aydın müfettiş olması nedeniyle inanılmaz bilgi ve belgelerin sahibi dediği Eren'in bildiklerini kendileriyle paylaşacağını belirtiyor.


ANASOL-M bürokratı


Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren, Bülent Ecevit'in Başbakan olduğu ANASOL-M hükümeti döneminde İstanbul Belediye Başkanlığı'ndan ihale alan şirketlere yönelik 'iftira kampanyası'nın mimarlarından... Birçok belediye yöneticisi hakkında davalar açan Eren, o dönemde hükümetin yolsuzluklarını yazan gazete-mizin sahipleri hakkında da ithamlarda bulundu. Eren'in 'Albayraklar dosyası'ndaki suçlamalarının asılsız olduğu sonradan ortaya çıktı. Mülkiye Başmüfettişliği'nden Zonguldak Vali Yardımcılığı'na atanan Eren, Danıştay kararıyla yeniden görevine döndü.


Göreve döndü servise başladı


İddianameye giren yazışmalara göre, Şener Eruygur, Neriman Aydın ve Albay Cengiz Y.'nin devreye girdiği davalardan ikisi olumlu sonuçlanıyor. Aydın, Eruygur'a 18.01.2005'te yazdığı mektupta Eren'in görevine dönmesini sağlayan mahkeme kararının müjdesini veriyor. Aydın, Eruygur'a Eren'in kendisine belge verdiğini bunları kendisine gönderdiğini yazıyor: "...şahsınıza arz ettiğim Sayın Mülkiye Başmüfettişi Candan E. Bey'in Ankara İdare Mahkemesi'ndeki iki davasının da siz değerli ve duyarlı Türk komutanının katkıları sayesinde lehine sonuçlandığını ve İçişleri Bakanlığı'ndaki başmüfettişlik görevine başladığını yüksek makamlarınıza iletmekten sevinç duymaktayız. Sayın Candan E.'in yüksek makamlarınıza iletilmek üzere şahsıma ilettiği belgeler mektubum ekindedir. (Ek no: 3 Candan E.) Arz ederim."

yenişafak



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,058 µs