ilginç iddia | " /> ilginç iddia | "/>

En Sıcak Konular

Azeri Konsolos'tan ilginç iddia

10 Nisan 2009 08:14 tsi
Azeri Konsolos'tan ilginç iddia Azerbaycan’ın Kars Konsolosu Türkiye- Ermenistan sınırı hakkında neler söyledi?

Azerbaycan’ın Kars Konsolosu Hasan Zeynalov, Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican sınır geçişinde onarım çalışmalarına başlandığını belirterek Kars ve Iğdır'da halkın sınırın açılmasına karşı olduğunu öne sürdü.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınır açılması olasılığına Azerbaycan’dan tepkiler sürüyor. Azerbaycan’ın Kars Konsolosu Hasan Zeynalov, Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican sınır geçişinde onarım çalışmalarına başlandığını belirterek Kars ve Iğdır'daki halkın sınırın açılmasına karşı olduğunu öne sürdü.

Azeri basınına göre, Azerbaycan’ın Kars Konsolosu Hasan Zeynalov, “Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican sınır geçişinde onarım ve rehabilitasyon çalışmalarına başlandı” dedi.

Alican’a giden yollarda asfalt yapıldığını söyleyen Zeynalov, Kars ve Iğdır’da halkın sınırların açılmasından büyük kaygı duyduğunu savunarak “Kars ve Iğdır halkı, bu adımın nedenlerini anlamıyor. Sınırların açılmasına karşı” diye konuştu.

AZERBAYCAN VE TÜRK HALKI ÜZÜNTÜ DUYUYOR

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Türkiye-Ermenistan sınırlarının açılmasıyla ilgili haberlerin, Azerbaycan ve Türkiye halkında derin üzüntü uyandırdığını belirtmişti.
 
Sultanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede barış ve huzuru bozan tek ülkenin Ermenistan olduğunu ifade etti.

Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgal altındayken sınırların açılmasının, Azerbaycan'ın Karabağ'da yalnız bırakılacağı anlamına geleceğini vurgulayan Sultanoğlu, şunları kaydetmişti: “Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından geri çekilmesi,  Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tanıması, sözde soykırım iddialarından  vazgeçilmesi halinde sınırların açılması gündeme gelebilir. Türkiye Azerbaycan  münasebetleri hükümet ve siyasilerin arasındaki münasebetin de üzerinde, iki  devletin bir milletleri olan ve birbirine gönülden sarsılmaz bağlarla bağlı iki  milletin münasebetidir. Son günlerde görüyoruz ki her geçen gün daha da güçlenen  Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinden rahatsız olanlar, bu kardeşliği bozmaya  çalışıyorlar. Hiç kimse şunu unutmasın ki bu münasebet, bu sarsılmaz dostluk, bu  kardeşlik asla bozulmayacaktır. Bu gibi konularda her zamankinden daha da uyanık  olmamız gerekmektedir.”

Hürriyet



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs