En Sıcak Konular

Adana'da seçim iptal olabilir

9 Nisan 2009 19:05 tsi
AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam , seçim sürecinin devam ettiğini, kendileri ve CHP'nin yaptığı itirazların YSK ulaştığını, bugün itibariyle incelenmeye başladığını kaydetti.

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam, düzenlediği basın toplantısında ''Seçimlerin iptal edileceğine olan inancımızı koruyoruz. Adliyedeki son kamera görüntülerinden sonra şüpheler, yerini belge ve kayıtlara bıraktı'' dedi.

YSK'nin kararını her an verebileceğini, ancak inceleme açısından bir süre sınırının bulunmadığını ifade eden Sağlam, şöyle devam etti:

''Seçimlerin iptal edileceğine olan inancımızı koruyoruz. Adliyedeki son kamera görüntülerinden sonra şüpheler, yerini belge ve kayıtlara bıraktı. Bunlardan sonra seçimin iptal edilmemesi mümkün görülmemekte. Tabii ki sonuçta yargının vereceği bir karar. Görüntülerle ilgili yürütülen soruşturma sürüyor. Görüntülerdeki kişilerin kimliklerinin tespit edilip, olayın bir an önce aydınlatılmasında fayda var. YSK kararını verdikten sonra bir anlamı kalmaz. Görüntüleri basına kimin verdiğini bilmiyorum, ancak bizden isteyen basın mensuplarına, Cumhuriyet Savcısına bu konuda bir taahhütte bulunduğumuz için veremeyeceğimizi söylemiştik ve vermedik.''

Adana kamuoyunda seçimin şaibeli olduğu yönünde kanı bulunduğunu iddia eden Mehmet Sağlam, ''Bu kanı giderilmelidir. Hatta bir adım ötesi, Adana seçimlerinde bir (temiz eller operasyonu) olmalıdır. Kimse bir daha Adana'da yanlışa cesaret edecek, torbalara ve sandığa müdahale edecek gücü kendinde bulamamalıdır'' diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP adayı Aytaç Durak hakkında, ''basın yoluyla hakaret, iftira ve görevi kullanma'' iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını ve 1 TL'lik manevi tazminat davası açtıklarını söyleyen Sağlam, ''Yargı ve hukuka güveniyoruz'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Adana İl Başkanı Sağlam, bir soru üzerine, İlçe Seçim Kurulu müdürüyken, 2004 yılındaki yerel seçimlerde, ''seçmen listelerini silerek görevi kötüye kullandığı'' gerekçesiyle yargılanan, şu anda İl Seçim Kurulu Müdürü olan ve hakkında Büyükşehir Belediyesi tarafından bir parktaki çay bahçesinin işletmeciliğinin verildiği yönünde iddialar ortaya atılan H.A'nın avukatlığını yapıp yapmadığı konusunda da açıklama yaptı.

Mehmet Sağlam, 2007 yılından bu yana söz konusu kişinin avukatlığını yaptığını dile getirerek, ''6 Nisanda avukatlığından çekildim. Avukatı olduğumu da gizlemiş değilim. 29 Marta kadar Aytaç Durak da avukatı olmamı isteseydi, kabul ederdim. Ama 29 Marttan sonra yaşanan durumu gördükten sonra onun vekilliğini de bırakırdım'' açıklaması yaptı.



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,583 µs