En Sıcak Konular

"Yaşasın Türkiye-Suriye dostluğu"

9 Nisan 2009 17:30 tsi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Suriye Adalet Bakanı Muhammed El Gafri'nin daveti üzerine geldiği Suriye'nin başkenti Şam'da temaslarına başladı.

Gafri ile makamında bir araya gelen Şahin, daha sonra Suriyeli mevkidaşıyla Temyiz Mahkemesi ve Adalet Enstitüsü'nde incelemelerde bulundu.
Temyiz Mahkemesi hakkında Şahin'e bilgi veren Mahkeme Başkanı Nail Mahfud, mahkemenin yaklaşık 80 yıllık bir geçmişi bulunduğunu anlattı. Mahfud, odasında bulunan, mahkeme başkanlığı yapan yargıçlara ait resimleri Şahin'e göstererek, "Şu anda 18 başkanın resmi var. Beşi Osmanlı döneminde mahkeme başkanlığı yapmış" dedi.

"YAŞASIN TÜRKİYE-SURİYE DOSTLUĞU"

Hakim adaylarının eğitim gördüğü enstitüyü de ders saatlerinde gezen Şahin, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi için karşılıklı olarak çaba harcandığını belirtti.

Suriye Adalet Bakanı Gafri'den ülkenin yargı sistemi hakkında bilgi aldığını, ayrıca bu alanda iki ülke arasında yapılabilecek işbirliği konusunda fikir teatisinde bulunduklarını kaydeden Şahin, "Suriye'de yerleşmiş bir yargı sisteminin bulunduğunu gördüm" dedi.

"Adalet mülkün temelidir" sözünü hatırlatan Şahin, yargıç adaylarına, adil bir adalet sisteminin kurulması için yapacakları çalışmalarda başarı diledikten sonra konuşmasını, "Yaşasın Türkiye-Suriye dostluğu" diyerek tamamladı.

Suriye Adalet Bakanı Gafri de her alanda işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Konuşmasından sonra enstitüyü gezerken mahkemelerin çalışma biçimi hakkında Gafri'den bilgi alan Bakan Şahin, Avrupa'da ödül de alan Ulusal Yargı Ağı Projesinden (UYAP) bahsederek, bu konuda işbirliği önerdi.

Mahkemelerde bilgisayar kullanımı ile ilgili pilot uygulama başlattıklarını ifade eden Gafri de işbirliğinin kendilerini memnun edeceğini söyledi. Gafri ayrıca iki ülke arasında e-devlet konusunda yapılan işbirliğine değindi ve bu çerçevede Suriyeli bir uzmanın Türkiye'de eğitim aldığını belirtti.

A.A.



Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs