En Sıcak Konular

'İsrail ortağı' haberi Doğan'ı kızdırdı

9 Nisan 2009 17:05 tsi
'İsrail ortağı' haberi Doğan'ı kızdırdı Vakit'in, Doğan Grubu'nun İsrail devletinin ortağı olduğu ve haberlerini bu ortaklığa göre yaptığı iddiası grubu kızdırdı. Açıklama üstüne açıklama yapılıyor...

Doğan Holding Grubu Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

Anadolu'da Vakit Gazetesi, günlerdir, Doğan TV Grubu'nun bir kısım hisselerinin İsrail Devleti'ne ait olduğu gibi tamamen uydurma bir iddiayı tedavüle sokmuş ve bununla Doğan Grubu'nun yayın politikasını aklınca itham altında bırakmaya çalışan bir söylem geliştirmiştir. Bu davranış, adı geçen yayın organının bir misyon anlayışı içinde Doğan Grubu hakkında yıllardır yürüttüğü karalama, iftira ve saldırı kampanyalarının yeni bir örneğidir.

Bu kampanyalar yolu ile, uygarlık, çağdaşlık ve demokratlık alanlarında kabul edilebilir her türlü ölçünün ötesinde kalan marjinal yaklaşımların kamuoyu önünde meşrulaştırılmasının hedeflendiği, bunun da Grubumuz muhataplaştırılarak yapılmaya çalışıldığı bilinmektedir.

Axel Springer Alman sermayeli

Doğan TV Grubu'nun yüzde 25 hisseleri Almanya ve Avrupa'nın en büyük yayın kuruluşlarından biri olan Axel Springer AG'ye aittir. Axel Springer AG'nin hisseleri ise, bu grubun kurucusu olan Axel Springer'in varislerinin yanında, 31 Aralık 2008 tarihi itibarı yüzde 8.4 pay ile Deutche Bank'ın olup, şirket hisselerinin yüzde 23.1'i Alman sermaye piyasalarında halka açık bulunmaktadır. Bu hisselerin herhangi bir şekilde İsrail Devleti veya kurumlarına ait olduğu yönünde hiçbir belge ve bilgi yoktur.

Devletle hissedarlık ilişkisi yok

Dolayısıyla şirketin İsrail Devleti veya başkaca bir devlet ile dolaylı veya doğrudan herhangi bir hissedarlık ilişkisi içinde olması da söz konusu değildir. Kaldı ki, bu asılsız iddia doğru bile olsa, grubumuzun yayın politikasının herhangi bir şekilde etkilenmesi söz konusu değil.

Yasal haklarımızı arayacağız

DOĞAN Yayın Grubu'nun sözkonusu yayınlardan dolayı yasal girişimlerde bulunacağı belirtilen açıklamada, şu görüşler yer aldı: "İsrail Devleti'nin, Doğan Yayın Grubu'nda doğrudan veya Axel Springer AG ile dolaylı bir ortaklığı olduğu konusu, tamamen uydurma yakıştırmalara dayandırılan bir yalandır. Bu kampanya, kamuoyu iradesini grubumuz ve ülkemizin uluslararası ilişkileri konusunda çarpıtma ve kasıtlı olarak yanıltmaya yönelik bir çaba olup, Doğan Yayın Grubu'nun bu konuda yasal haklarından doğan gerekli girişimlerde bulunacağı doğaldır."

Yönetim Doğan Yayın Holding'de

DOĞAN Grubu'nun açıklamasında, Doğan TV Holding'in faaliyetlerinin Doğan Yayın Holding yönetiminde sürdürüldüğü belirtilerek, şöyle denildi: "Doğan TV Holding'in yüzde 25 oranındaki hisselerinin satışı ile, Axel Springer AG ile televizyon yayıncılığı alanında mesleki ve kurumsal niteliklere dayalı ticari bir ortaklık ve işbirliği zemini oluşturulmuştur. Bu ortaklık ilişkisi, Doğan Yayın Grubu'nun kamuoyumuzca yakından bilinen, kendi özgür, bağımsız, dürüst yayıncılık ilke ve politikaları çerçevesinde kurulmuş olup, şirket faaliyetleri hisse oranlarına da bağlı kalınmaksızın Doğan Yayın Holding (DYH) yönetiminde yürütülmektedir."

Türkiye'ye yakışmayan bir bağnazlık ifadesi

DOĞAN Yayın Grubu'nun hak ve hukuka saygı göstermeyen bu zeminlere hiçbir zaman taraf olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Doğan Yayın Grubu, faaliyetlerini, görüş ve yaklaşımlarını sağduyu ve ferasetine her zaman güvendiği kamuoyunun değerlendirmelerine doğrudan sunmuştur. Anılan yayının tutumu, ırkçı ve çağdışı bir zihniyet yapısının yeni tezahürü; Medeniyetler İttifakı'nın Eşbaşkanı olarak dünyaya hoşgörü ve diyalog mesajları veren ve çağdaş uygarlığa ulaşmak yolunda ilerleyen Türkiye'ye yakışmayan bir bağnazlığın ifadesidir."



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,168 µs