En Sıcak Konular

GATA'yı karıştıran imzasız mektup

9 Nisan 2009 16:51 tsi
GATA'yı karıştıran imzasız mektup Levent Ersöz başta olmak üzere Ergenekon sanığı emekli generaller ile ilgili iddialar GATA çalışanlarını rahatsız etti.

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan emekli paşaların önce GATA'ya sevk edilip ardından tahliye olmaları ve kamuoyunda oluşan "GATAKULLİ" imajı bu kurumda çalışan doktorları da rahatsız etti. Bir grup doktor bu rahatsızlıklarını kamuoyuyla da paylaştı.

Görüşlerini imzasız bir mektupla paylaşan GATA çalışanların iddiaları oldukça tartışılacak gibi görünüyor... Özellikle Levent Ersöz'ün tedavi süreçlerinin skandallarla dolu olduğunu belirten çalışanlar, "180 yıllık askeri tıp tarihimizde hiçbir zaman utanacağımız bir hatıra ile karsılaşmamış bir camianın üyesiyiz. Ancak son aylarda üst üste yaşadığımız ve yasayacağımız bazı olaylar Askeri Tıp Tarihine kara bir leke olarak girecektir." diyor. Ersöz'ün kendini öldürmeye çalıştığı, bazı GATA çalışanlarının siyasi istikbal için Ersöz'e kalıcı hastalık bulmaya çalıştıklarına dikkat çekiliyor.

İŞTE O İDDİALAR:

-Baştabibimiz kişisel hırsları ve terfi edeceği ümidiyle hekimlik ahlakını, öğretim üyeliği onurunu ve insanlığını bir kenara bırakmıştır. Tamamen T.. isimli bir paşanın zihniyetine kendini teslim etmiş ve karşılığında tüm kurumu satmaktadır.

-Emekli General Levent Ersöz üzerinde etik ve hekimlik kuralları dışında bazı işlemler yapılmaktadır. Bu şahıs hastanede kalabilmek için, kendisini sakatlamaya çalışmaktadır. Bu konuda yaptığı faaliyetler başarısız olduğu için (kafasını duvara vurma, bacağını kırmaya çalışma, idrar yapmama) hastane yönetimi ve hekimlerden yardim almaya başlamıştır.

-T.Paşa ve Y.Z. Hoca başkanlığında öğretim üyesi doktorlardan oluşan bir ekip kurularak tutuklu üzerinde illegal ve sağlığı kalıcı olarak hasarlayabilecek bazı uygulamalar yapılmaktadır. Bu ekip ilk olarak M.S'nin önerisiyle CAFERGOT ilacı vererek kalp krizi geçirtmeye çalışmış ancak sadece GJS kanaması geçiren hasta ölümden dönmüş ve kalıcı bir hasar bırakılmamıştır.

- Bunun üzerine hastanede kalma suresini uzatabilmek için, tedavi protokollerine aykırı olmasına rağmen prostat ameliyatım açık olarak yapılması hususunda üroloji Servis Şefi K.B'ye bu ekipçe telkinde bulunulmuştur. Ancak K.B cesaret edemeyip kapalı ameliyatla durumu idare etmiştir. Ayrıca hiçbir tıbbi neden yokken hastanın idrar yapamadığı iddiası ile haftalarca sonda takılarak yatış halinin devam etmesi sağlanmıştır.

-Tamamen Ürolojik nedenlerle hastanemize kabul edilen Levent Ersöz, B.C'nin gelecek beklentisi yüzünden, geldiğinden beri Kardiyoloji Kliniği adına suit bir odada ağırlanmaktadır.

-İlerleyen günlerde Levent Ersöz'ün felç geçirtilmesi, kalp krizi geçirmesi, intihar girişimi gibi yeni senaryolar gündeme gelecek ve belki bu süreç Levent Ersöz'ün ölümüyle bile sonlanabilecektir.

-Çocuklarımıza ve ailemize onursuz ve sahtekar bir askeri hekim olduğumuz mirasını bırakmayı hiç birimiz hak etmiyoruz....



Bu haber 1,203 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,020 µs