Ak Parti düşecek, Başbakan o olacak ! | " /> Ak Parti düşecek, Başbakan o olacak ! | "/>

En Sıcak Konular

Ak Parti düşecek, Başbakan o olacak !

9 Nisan 2009 11:25 tsi
Ak Parti düşecek, Başbakan o olacak ! Ben Başbakan olacağım. Duruşunuza dikkat edip bize yardımcı olursanız biz de size yardımcı oluruz tehdidinin arkasındaki gerçek ETÖ iddianamesiyle ortaya çıktı.

ETÖ belgelerinde, darbe sonrasının başbakanı olarak Yusuf Erikel gösterilmiş. Erikel’in bazı kişileri ‘Darbe olacak ben de başbakan olacağım’ diye tehdit ettiği iddia edilmişti.

MİLLİ Demokrat Halkın Partisi (MDHP) Genel Başkanı Yusuf Erikel’in bazı etkili bürokratlar ile bazı büyük Sivil Toplum Kuruluşları’nı ziyaret ederek ‘Darbe olacak. AKP düşürülecek. Ben Başbakan olacağım. Duruşunuza dikkat edip, bize yardımcı olursanız, biz de size yardımcı oluruz’ tehdidinin arkasındaki gerçek ETÖ iddianamesiyle ortaya çıktı. ETÖ ile muvazzaf teğmenlerin bağlantısını sağlamak ve ‘örgüt yöneticisi olmak’la suçlanan ETÖ tutuklusu Kemal Aydın’ın evinden darbe sonrası kurulacak hükümetin başbakanının Yusuf Erikel olmasına karar verildiğini gösteren belgeler çıktı. Erikel, Aydın’la bağlantılı ETÖ tutuklusu muvazzaf teğmenlerin avukatlığını yapıyor.

ETÖ iddianamesine giren ‘’taslak hükümet SON 4 EN SON İNŞALLAH.doc’’ adlı belge darbe sonrası cumhurbaşkanı ve hükümetin de belirlendiğini ortaya koydu. Kemal Aydın’da ele geçen belgede ETÖ sanıkları Kemal ve Neriman Aydın ile muvazzaf teğmenler Eren Mumcu, Hasan Hüseyin Uçar, Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu’nun avukatı olan yapan MDHP Genel Başkanı Avukat Yusuf Erikel, ‘Başbakan’ olarak gösterilmiş. İddianamede birçok kişinin adının karşısına da ‘Bakan’ yazıldığı ve bir de kabine listesinin bulunduğu belirtildi.

‘M.H.’ CUMHURBAŞKANI OLACAK

KEMAL Aydın’ın kardeşi Neriman Aydın’da ele geçen belgelerde de darbe sonrası dönemin cumhurbaşkanı olarak düşünülen kişinin adı M.H şeklinde kodlanmış. Neriman Aydın’ın ajandasında ‘’M.H.- Cumhurbaşkanı olarak düşünülüyor’’ ibaresi dikkat çekti. Kemal Aydın’da ‘’Diğer taslak atamalar-liste’’ adlı dosyada da bazı Belediye Başkanlıklarının karşısına bazı kişilerin adının yazılı olduğu ve bu kişilerin mevcut belediye başkanları olmadığı ortaya çıktı. Savcılar ‘Amaçlarına ulaşmaları halinde cumhurbaşkanı olacak kişinin bile belirlenmiş olması Türkiye Cumhuriyeti’nin karşı karşıya olduğu tehlikenin büyüklüğünü anlama açısından manidardır’’ değerlendirmesi yaptı.

ETÖ avukatı Yusuf Erikel,

Kemal ve Neriman Aydın ile muvazzaf teğmenler Eren Mumcu, Hasan Hüseyin Uçar, Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu’nun avukatlığını yapıyor.

İlk Orakoğlu açıklamıştı

EMNİYET İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, ‘Bir süre önce, küçük bir partinin genel başkanı beni Armada Alışveriş Merkezi’ne (Ankara) davet etti. Kimlerle beraber hareket ettiklerini anlattı. Amaçlarının hükümeti devirmek olduğunu ve yakın bir zamanda harekete geçeceklerini söyledi. ‘Biraz önce saydığım gerekçelerle hükümet gidiyor. Ben bir-iki ay sonra başbakanım. Eğer stratejinizi bu şekilde götürmeye devam ederseniz sizin ve çocuklarınızın bundan sonra devlet hizmetinde yer alması mümkün değil. Ama şu andan itibaren bizim dediklerimizi kabul ederseniz, size devlet içinde önemli görevler verebiliriz’ dedi’ iddiasını ortaya attı. Hemen ardından bu kişinin Yusuf Erikel olduğu ortaya çıktı.

STAR



Bu haber 1,093 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,299 µs