1 numarası | " /> 1 numarası | "/>

En Sıcak Konular

Yavru Ergenekon'un 1 numarası

9 Nisan 2009 11:00 tsi
Yavru Ergenekon'un 1 numarası Ergenekon'un 1 Numarası hala ortaya çıkartılamadı ama Yavru Vatan'daki Ergenekon'un 1 Numarası ve derin faaliyetleri tek tek deşifre edildi.

YAVRU ERGENEKON'UN 1 NUMARASI ÖZBEK
 
KKTC Başbakanı Soyer, 1. Cumhurbaşkanı Denktaş ve eski Başbakan Eroğlu hakkında soruşturma açılmasını istedi.İddianamede, Ergenekoncular'ın adadaki 1998 seçimlerine müdahale ettiği belirtiliyor...
 
Ergenekon kapsamında tutuklanan Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in arşivinden çıkan belgeler örgütün KKTC'deki faaliyetlerini gözler önüne serdi. Ergenekon'un KKTC'de kurduğu 'Sivil Daire Başkanlığı'nın, Özbek ve 'Üst Kurul' adlı birimlere hitaben yazdığı yazılar, örgütün 1998'deki seçimlerde Derviş Eroğlu'nun kazanması için parti liderlerini gizlice dinlediğini ve adaya 20 milyon dolar para gönderdiğini ortaya koydu.


DİNLEME ÜSSÜ KURDULAR

İkinci Ergenekon iddianamesinin delilleri arasında yeralan belgelere göre, örgüt 1998 seçimlerinden itibaren dönemin Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve oğlu Serdar Denktaş'a karşı, sandıktan Derviş Eroğlu liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) çıkması için bir dizi operasyon gerçekleştirdi. Örgüt, İsrail'den getirttiği cihazlarla kurduğu dinleme üssü ile Denktaş'lar dahil çok sayıda siyasetçinin telefonlarını dinledi.

DÜĞMEYE ÖZBEK BASTI

'Derviş Eroğlu'na sunulmak üzere' başlıklı raporda Ergenekon'un seçimleri provoke etme planları ayrıntılarıyla yer aldı. Raporda Türk Metal Başkanı Özbek'in seçimler için 11 Şubat 1998'de KKTC'ye 4 ekip gönderdiği UBP'nin 14 milletvekili çıkaracak bir potansiyeli olduğunun tespit edildiği belirtiliyor. Raporda, örgütün, UBP'nin bazı milletvekili adaylarını değiştirdiği, 'operasyonun şalteri'ne bizzat Özbek'in bastığı anlatılıyor.

Raporda, Dentaş'ın hedef alındığı operasyonun amacıyla ilgili şu ifadeler dikkat çekiyor: “2000 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ısrarla Kıbrıs'ta Denktaş'tan sonra aranan karakterli vasıflara Sn. Derviş Eroğlu bütünüyle uygundur. Bu konuda oy birliği mevcuttur.” Raporda ve Özbek'te ele geçirilen belgelerde, Türk Metal'den operasyon için KKTC'ye toplam 20 milyon dolar gönderildiği belirtiliyor. Belgelerde paranın seçim provokasyonunda kullanılan malzemeler ve ekibe dağıtıldığı yeralıyor.

BAKANA İSTİFA BASKISI

Üst Kurul'a gönderilen yazılardan birinde ise Kıbrıs Sağlık Bakanı ilgili şu satırlar da dikkat çekiyor: “Bu günkü iktidar Kuzey Kıbrıs'ı çok zayıflattı. Bizim şimdi o kurumların hakkında hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Seçim öncesi Sağlık Bakanı'nı istifaya götürme-ye çalışıyoruz. Haluk Deda'nın sağlık ile ilgili en ufak faydası beni onurlandırır.'

ART AMACA HİZMET EDİYOR

'Sivil Daire Başkanlığı'nın hazırladığı ve Mustafa Özbek'e 'Gizliliğe bağlı kalın' dipnotuyla aktardığı belgelerde ise Kıbrıs merkezli yayın yapan ART televizyon kanalının Sivil Daire Başkanlığı'nın amacına hizmet ettiği belirtiliyor. Belgelerde Sivil Daire Başkanlığı'nın faaliyetleri özetle 'haber alma, eğitim, operasyon ve kitleleri yönlendirme' şeklinde geçiyor.

DİNLEME İÇİN MUSTAFA ÖZBEK PARA AKITMIŞ

Ergenekoncular davanın tutuklu sanığı Özbek'ten daha kaliteli ve daha çok kişiyi dinleyebilmek için yardım istemiş...

İllegal yollardan dinleme yaptıkları ortaya çıkan adadaki derin yapının, daha kaliteli ve daha çok kişiyi dinleyebilmek için Mehmet Özbek'ten yardım istedikleri de tespit edildi. Özbek'e gönderilen 'Mete' imzalı bir belgede yasadışı dinlemede kullanılmak üzere alınması planlanan MAGELLAN-S-313 marka cihazın özellikleri şöyle anlatılıyor:

“Bizden laf çıkmaz”

"Saygıdeğer Başkanım biz bu aletleri alalım hatta ben bizzat giderim MACELLAN- S-313 diye çok yeni bir sistem var. Aynı anda aynı şehirde aynı kişiye ait tam 6 hattı dinliyor. Ses yalıtımının düzelmesi için zamana ihtiyaç yok. Aynı anda aktarma ile toplantı dahi olsa dinleyebiliyorsunuz. 1 adet telefon açık olduğunda size hem toplantıyı hem konuşmayı dinletiyor. Bunların işi amaç ve hedeflere ulaşıldığında derhal geri paraya çevirebileceğiz." İstihbarat belgesinde Rauf Denktaş ile başka bir kişi arasında geçen şu diyaloglara da yer verildi:

X KİŞİ: Cumhurbaşkanım emredin Sizin için her şeyi yapmaya hazırız. Bizden ser çıkar laf çıkmaz...

Rauf Denktaş: Sizin en büyük düşmanınız ileride Derviş’tir, ileride bir şeyler mutlaka yapılmalı...

Suikast planları

 Denktaş'ın "İleride bir şeyler yapılmalı" sözüne atıf yapılan belgelerde, bu sözlerin son derece tehlikeli yönlendirmeler olduğu bazı teşkilatların bu kadar yönlendirmeler ile Devlet Başkanlarına suikastlar düzenlediğine dikkat çekildi. Üst Kurul olarak adlandırılan yapılanmaya gönderilen istihbarat belgelerinde Serdar Denktaş ile Paşa olarak yazılan biri arasında geçtiği ifade edilen çok çarpıcı bir telefon dinleme kayıtları da yer aldı.

Telefon kayıtlarında Serdar Denktaş'la yüz yüze görüşmek isteyen Paşa, "Serdar Bey siz bu insanları ve yapabileceklerini tasavvur dahi edemezsiniz" diyerek uyarıyor. Denktaş'ın bu kişilerle görüşüp dostluk kurma teklifine de sıcak bakmayan Paşa, telefon görüşmesinde Denktaş'tan affını isteyerek "Sizin ve kendimin hatta dostluğumuzun selameti açısından bazı konulardaki desteğimi geri alıyorum" sözleriyle karşılık veriyor.
 
ERUYGUR TALAT'I DİNLETMİŞ
Ergenekon'un ikinci iddianamesinde hükümeti yıkmak için darbeye teşebbüsle suçlanan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un, 2004'te KKTC Başbakanı olan Mehmet Ali Talat'ı takibe aldırdığı ortaya çıktı. Atatürkçü Düşünce Derneği'nde ele geçirilen ve 2. Ergenekon iddianamesinin ek delilleri arasına konan 'gizli' ibareli bir belgeye göre, Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, 2004'te Başbakan Talat hakkında istihbarat çalışması yaptırdı.

EROĞLU OLMAYINCA DENKTAŞ'A DESTEK

Talat'ın telefonlarını da dinleten Eruygur, istihbarat çalışmasıyla ilgili raporları kuvvet komutanları ve dönemin KKKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a gönderdi. Ergenekon'un KKTC'deki faaliyetleri ikinci iddianamede de geniş yer tutuyor. İddianamede 1998'deki seçimlerde Eroğlu ile başarılı olamayan örgütün 'Annan Planı' oylaması öncesinde KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a destek verdiği ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat aleyhine çalıştığı belirtiliyor.

DENKTAŞ'A ANNAN PLANI'NDA ÖRGÜT DESTEĞİ

İddianamede Annan Planı'na tepkileri darbe hazırlığı için kullanan emekli Orgeneral Şener Eruygur'dan ele geçirilen 13 nolu CD'de, KKTC'ye gelecek 'Kuvvet Komutanları'nın aleyhine atılacak sloganların dahi belirlendiği belirtiliyor. Belgelerde kuvvet komutanlarının gelişinde, 'Tüccar Tayyip Kıbrıs'ı Satma' 'Rumlara Sattığın Türk Toprağı, Cola Turka Değil' sloganlarının attırılacağı yeralıyor. İddianamede Ergenekon örgütünün KKTC'de Annan Planı'na karşı kışkırtmalar yaptığı belirtiliyor.

 



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,819 µs