En Sıcak Konular

Hipnoz skandalı Meclis’te...

9 Nisan 2009 09:14 tsi
"Hipnoz" edildikleri öne sürülen Astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ'la ilgili olaya Meclis el koyuyor.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Kayseri 2. Hava İkmal Komutanlığı'nda gözaltına alınan ve "hipnoz" edilerek ifadeleri alındığı iddia edilen 3 astsubayla ilgili dosyaları incelemeye alıyor. Olayla ilgili alt komisyon kurulabilir...

Kayseri 2. Hava İkmal Komutanlığı'nda gözaltına alınan daha sonra "hipnoz" edildikleri öne sürülen Astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ'la ilgili olaya Meclis el koyuyor. TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun bugün yapılacak toplantısında Astsubay Ali Balta'nın babası Mesut Balta ile avukatı Mustafa Dokumacı tarafından verilen dilekçeler incelenecek. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, komisyonun bugün yapılacak toplantısında ilgili dilekçelerin ele alınacağını belirterek, "Komisyon tarafından kabul edilmesi halinde konuyu araştırmak üzere bir alt komisyon kurulabilir" dedi.

 Bizi görüştürmediler

Dokumacı tarafından İnsan Hakları Komisyonu'na gönderilen dilekçede Balta'nın gözaltına alınması sebebi ile 08.03.2009 tarihinde babası Mesut Balta ile birlikte Kayseri'ye gittiklerini belirtti. Dokumacı dilekçesinde "Müvekkilimin görev yaptığı 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'na gittiğimizde müvekkilimin babası Mesut Balta ile birlikte bizi içeri aldılar. Ancak, beni müvekkilimle görüştürmedikleri gibi suçlama konusunda da herhangi bir bilgi verilmedi" dedi.

Bu çocuk benim değil

Uzun çabalar neticesinde müvekkili Ali Balta ile 15 Mart 2009'da görüşebildiklerini belirten Dokumacı şöyle devam etti: "Ali Balta ile Mesut Balta 15.03.2009'da 4 saat birlik nizamiye kapısında bekledikten sonra 20 dakika görüşebildi. Müvekkilin babası Mesut, oğlu ile görüşüp yanıma geldikten sonra, bana ağlayarak 'Oğlum psikolojik olarak bitmiş, bu çocuk benim değil' demiştir.

Müvekkil Ali Balta ile 16.03.2009'da 1 saat görüşebildim. Müvekkil ile görüşmemde Kayseri Barosu’ndan tevkil ettiğim Avukat Okan Yılmaz da bulunmuştur. Görüşmemizde müvekkilin psikolojik açıdan tükenmiş bir vaziyette olduğunu gördük. Müvekkil bize kendisinin sivil kişiler tarafından sorgulandığını, sürekli uykudan uyandırılarak yorulduğunu bu şekilde ifadesinin alındığını, verdiği ifadeleri ve olayları hatırlamadığını, hatta kaç defa ifade verdiğini hatırlamadığını belirtmiştir."

Psikolojik baskı yapıldı

Dokumacı, "Kendisini emekli yarbay olarak tanıtan, adının Gürol Doğan olduğunu söyleyen 1.70 boylarında, sivil takım elbiseli, beyaz saçlı, göbekli kişinin hem kollukta, hem de savcılıktaki ifadesine iştirak ettiği, bu şahsın müvekkile ilaç ve hipnoz uygulayarak uyuşturduğu, psikolojik baskı uyguladığı ve iradesini fesada uğrattığı gerekçeleriyle 07.03.2009 tarihli, 11.03.2009 tarihli ifadesi ile dikte ettirilerek yazdırılan 17 sayfalık 11.03.2009 havale tarihli beyanı kabul etmemiş, reddetmiştir" dedi.

bugün



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,776 µs