‘para kavgası’nı başlattı! | " /> ‘para kavgası’nı başlattı! | "/>

En Sıcak Konular

Sezer'in istifası ‘para kavgası’nı başlattı!

9 Nisan 2009 09:05 tsi
Sezer'in istifası ‘para kavgası’nı başlattı! 
Yerel seçim yenilgisinden sonra Rahşan Ecevit ve muhaliflere fazla direnemeyen Sezer istifasını açıkladı ‘para kavgası’ başladı...

Yerel seçim yenilgisinden sonra Rahşan Ecevit ve muhaliflere fazla direnemeyen Sezer, genel başkanlıktan istifasını açıkladı. Muhaliflerden Ahmet Tan, ‘Paraların da hesabını versin’ dedi.

DSP’DE merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit ile Genel Başkan Zeki Sezer arasındaki ‘istifa düğümü’ dün çözüldü. Sezer, istifa edeceğini açıkladı. Sezer’in İstanbul’da CHP adayını destekledikleri için partiden ihracını istediği Ahmet Tan, DSP’nin kasasının hesabını vermesini istedi. Partisinin yerel seçimlerde elde ettiği sonuç üzerine istifa kararı aldığını kaydeden Sezer, ancak istifasını resmi olarak sunmak için hafta sonundaki ‘İl Başkanları ve Parti Meclisi Çalışma Toplantısı’nı beklediğini söyledi. Bu toplantılarda ‘partisinin yetkili organlarına hesap vermeyi istediğini’ kaydeden Sezer, ‘İstifamı, Pazar günü sunacağım’’ dedi.

HARCADIĞIN PARAYI AÇIKLA

SEZER’İN istifa kararı muhalefleri sevindirdi. İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, Sezer’in istifasıyla birlikte, Bülent Ecevit’ten devraldığı partinin parasal varlığı ve genel başkanlığında yapılan harcamaları açıklamasını istedi. Tan, Sezer’in, Bülent Ecevit’ten devraldığı siyasal ve toplumsal mirastan geriye ne kaldığının, seçimlerde alınan yüzde 2,4 oranla ortaya çıktığını kaydetti.

İLK ADAY İÇLİ, SARIGÜL HAZIR

DSP tüzüğüne göre genel başkanın istifası halinde parti 45 gün içinde olağanüstü kurultaya gitmek zorunda. Bu durumda en geç Mayıs ayı sonlarında DSP’nin kurultaya gitmesi şart. DSP’de Sezer’in yerine kimin genel başkan olacağı da tartışılıyor. Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli star’a yaptığı açıklamada, resmen aday olduğunu söyledi. Genel başkanlık için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile DSP’li Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in adı da geçiyor.

Yeniden aday olmayacak

SEZER istifasının ardından olağanüstü kurultay sürecinin başlayacağını belirterek, bu kurultayda aday olmayı düşünmediğini kaydetti. Partinin yetkili kurullarının da istifayı düşünüp düşünmediği sorusuna Sezer, ‘Sorumluluk genel başkanındır’ yanıtını verdi.

Tek Sezer yetmez yönetim de gitmeli

Sezer’e muhalif olan ve partiden ihracı istenen 5 vekilden Recai Birgün, Sezer’in istifa etmesinin yeterli olmayacağını, başarısızlıkta payı olan parti yönetiminin de istifa kararı alması gerektiğini söyledi.

Disiplinlik 5’li arasında yer alan Tayfun İçli, Sezer’in istifa edeceğini açıklamasına rağmen aslında istifa işleminin gerçekleşmiş olduğunu söyledi. İçli, ‘Pazar günü yapılacak toplantıda Sezer’e ‘aman istifa etmeyin’ denilse, bu yönde talepler olsa dahi istifa işlemi gerçekleşmiştir’ dedi.

star



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs