En Sıcak Konular

Eski JİTEM'ciden tüyler ürperten itiraf!

9 Nisan 2009 08:18 tsi
Eski JİTEM'ciden tüyler ürperten itiraf! Eski JİTEM'ci: Halka ders olsun diye cesetleri tarlalara atıyorduk...

Güneydoğu'daki faili meçhul cinayetler bir süredir asit kuyuları ile gündemde. Kayıp yakınlarının avukatlığını yapan Tahir Elçi, 1990'lı yıllarda pek çok insanın öldürüldükten sonra tarlalara ya da yol kenarlarına atıldığını ileri sürüyor.  
 
Zaman'a konuşan eski bir JİTEM elemanı da avukat Elçi'nin tespitini doğruluyor: "1987'den itibaren Şırnak bölgesinde çalıştım. Bize, infaz ettiklerimizden bazılarının cesetlerini araziye atmamızı emrediyorlardı. 'Cesetler bulunsun ki, halkta korku yaratsın.' deniyordu. Gömülen ceset sayısı sağa sola atılanlardan çok daha azdır. Bir de JİTEM bazı insanları yakarak infaz ediyordu veya infaz edip yakıyordu. Cesedi uzak bir yere atıyordu. Diyarbakır'dan alınıp sorgulamışsa Şırnak bölgesine atılıyordu."

Eski JİTEM'ci, sorguya alınan kişilerin muhakkak infaz edildiğini ileri sürüyor. "O dönemde bu uygulamalara kimse ses çıkarmıyordu. Kimseye hesap sorulmuyordu." ifadesini kullanıyor. 1990'lı yıllarda faili meçhullere ait cesetlerin rastgele tarlalara atıldığı TBMM Susurluk raporunda da yer alıyor. Meclis kayıtlarına giren bilgilere göre, Diyarbakır'da gözaltına alınarak sorgulanan biri kız diğeri erkek iki öğrencinin cesedi Malatya'daki bir yolun kenarında bulundu. Raporda, infazın güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor: "1996'da Elazığ ile Malatya arasındaki Kömürhan Köprüsü'nün yakınında 20-25 yaşlarında genç bir erkekle bir bayan cesedi bulundu. Elleri arkadan bağlıydı. Enselerinden vurulmuşlardı. Olay yerinde 9 mm'lik MKE mermileri vardı. Bu olay başkası tarafından değil, kesinlikle güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilmiş bir infazdı."

2004 yılında DNA testi ile kimliği belirlenen Murat Aslan'ın hikayesi benzer özellikler taşıyor. Aslan, 1994'te Diyarbakır'da çarşıda beyaz bir taksiye bindirilerek gözaltına alınıyor. Sonra Silopi'nin Çukurca köyü yakınında yanık halde bir erkek cesedi bulunuyor. Köylüler, tanınmaz haldeki cesedi gömüyor. Bu cesedin Aslan'a ait olduğu JİTEM bünyesinde çalışan bir PKK itirafçısının 2004'teki açıklamalarıyla ortaya çıktı. İtirafçının gösterdiği yerde savcılık kararı ile mezar açıldı. DNA testinde cesedin Aslan'a ait olduğu belirlendi. 1990'lı yıllarda bölgede tarla ve yol kenarlarında bulunan cesetler köylüler tarafından defnedildi. Tanınmaz haldeki cesetlerin kimlikleri de tespit edilemedi.



Bu haber 1,517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs