En Sıcak Konular

Medya sonunda ikna oldu!

9 Nisan 2009 08:16 tsi
Medya sonunda ikna oldu!
Ergenekon Silahlı Terör Örgütü (ETÖ) davasının tutuklu sanıklarından Adil Serdar Saçan'ın ifade alırken işkence yaptığına herkes ikna oldu.

Soruşturmada ismi sıkça geçen Tuncay Güney'in "Adil Serdar Saçan ve ekibi işkencecidir. İfademi işkence altında aldılar." sözlerine uzun süre kimse inanmamıştı.

MİT, Saçan'ın müdür olduğu İstanbul Organize Şube Müdürlüğü'nde 2001 yılında Tuncay Güney'e işkence yapıldığını tespit etti. Bu konuda hazırladığı raporu ETÖ davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Raporda yer alan mülakat dökümünün birçok yerinde Güney'e ağır işkence yapıldığı, bunun sonucunda ağladığı için sözlerinin anlaşılamadığı belirtildi. MİT'in raporunun ardından Milliyet ve Hürriyet gazetecileri Saçan ile yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu'nun ifade alırken işkence yaptıklarına ilişkin rapora geniş yer ayırdı. Milliyet 'İşkence CD'leri neden bugüne kadar çıkmadı?' şeklinde haber yaparken, Hürriyet de işkence altında yapılan mülakatın içeriğini yayınladı.

Milliyet, 'işkenceci'yi 'güvenilir' ilan etmişti

Milliyet daha önce işkence suçundan iki kez mahkum olmuş İhtiyaroğlu'nun açıklamalarını ilginç bir şekilde sayfalarına taşımıştı. İhtiyaroğlu'nun Güney'e ilişkin 'Gülen sorularında terledi' sözlerini manşet yapmıştı. Hürriyet yetkilileri ise soruşturma gizli diyerek ETÖ soruşturmasına ilişkin yayın yapmadıklarını belirtiyordu. Saçan ve 'sağ kolu' İhtiyaroğlu'nun içinde bulunduğu ekip hakkında onlarca işkence davası var. Devam eden davalar kapsamında hazırlanan bilirkişi raporları ile yıllar sonra bile işkenceler tespit ediliyor. İhtiyaroğlu'nun iki ayrı işkence davasında da mahkumiyeti bulunuyor. İhtiyaroğlu, 2004 yılında Mustafa Birol Kalyoncu'ya işkence yaptığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezası aldı. 2007'de ise Olgun Aydın'a gözaltındayken işkence yaptığı için 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

zaman



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,992 µs