Mescid-i Aksa'ya baskın planlıyorlar | " /> Mescid-i Aksa'ya baskın planlıyorlar | "/>

En Sıcak Konular

Mescid-i Aksa'ya baskın planlıyorlar

9 Nisan 2009 08:07 tsi
Mescid-i Aksa'ya baskın planlıyorlar Aksa Kültür Vakfı, İsrail'deki fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girerek buraya zarar vermeyi planladıklarını duyurdu.

Mescid-i Aksa'nın müdafaası için kurulmuş olan Aksa Kültür Vakfı, fanatik Yahudi cemaatlerin, güneş günü duasını okumak için Mescidi Aksa'ya girerek, Süleyman mabedinde dua etmeyi planladıklarınının tespit edildiğini duyurdu.

Vakıf tarafından yayınlanan duyuruda, fanatik Yahudi cemaatlerin, bugün akşama kadar Mescidi Aksa'ya girmeyi planladıkları belirtildi. Bütün Filistinlilerin Aksa'ya gelip camide bulunmaları istenen bildiride, Yahudi cemaatlerin Mescid-i Aksa'ya zarar verme niyetinde olduklarının altı da özellikle çizildi.

Aksa Kültür Vakfı, bu konuda gereken önlemlerin alınması konusunda İsrail yönetimine de çağrıda bulunurken, İslam alemini ise Mescid-i Aksa konusunda daha duyarlı olmaya davet eti.

Yahudilere göre güneşin başlangıç noktasına dönüşünü simgeleyen ve her 28 yılda bir meydana geldiğine inanılan "Güneşin Devamlılığı" için Allah'a okunan şükür duasına, bugün sabahtan itibaren on binlerce Yahudi, ağlama duvarına akın ederek, katıldı.

Aksa Kültür Vakfı, Mescid-i Aksa'yı basmak için Aşırı dinci Yahudi cemaatlerin bayram vesilesiyle halkı galayana getirmesinden endişe ediyor. Daha önce bu tür baskınlar yapılmış, bazı Yahudi gruplar Mescid-i Aksa'yı ateşe verme girişiminde daha bulunmuştu.

Kudüs Eski kent içindeki, Yahudilerce kutsal kabul edilen Ağlama Duvarına dua için şafakla beraber 50 binden fazla kişi akın ederken, Tel Aviv'de, kentin en yüksek binalarından Azrieli Center'ın çatısında, güneydeki çölde tarihi Masada'da, kent meydanlarında, parklarda ve sinagoglarda da dualar edildi.

Yahudiler kendileri için özel olduğuna inandıkları bugünde, "Birkat Ahama" adı verilen bir dua okuyarak, "güneşin tekrar başlangıç noktasına dönerek devamının sağlanması nedeniyle, Allah'a şükrediyorlar.

Yahudiliğe göre, söz konusu olay tam 5769 yıl önce oldu ve güneş ışıklarını gösterdi.

İsrail Ordu radyosu da, Birkat Ahama duasının, İsrail'in yanı sıra İtalya'dan Yeni Zelanda'ya, Kırgızistan'a kadar yüzlerce yerde okunduğunu duyurdu. Duanın, İsrail'de bu akşam başlayacak dini Pesah (Hamursuz) bayramının arifesine gelmesine de işaret edildi. Pesah, Yahudilerin tarihinde Mısır'dan Firavun'un zulmünden kaçmalarının anısına kutlanıyor.

Aajanslar



Bu haber 1,076 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs