'et yiyen bakteri' nasıl bulaştı? | " /> 'et yiyen bakteri' nasıl bulaştı? | "/>

En Sıcak Konular

Ersöz'e 'et yiyen bakteri' nasıl bulaştı?

9 Nisan 2009 07:57 tsi
Ersöz'e 'et yiyen bakteri' nasıl bulaştı?

Ergenekon'un derin kulağı olduğu iddia edilen Levent Ersöz'ün GATA'a bakteri kapması kafaları karıştırdı. GATA emeklisi Nevzat Tarhan ise çok ilginç konuştu.

Prof. Dr. Tarhan ‘Ersöz’e bakteri bulaştı iddiasının kanıtlanması gerekir. Et yiyen bakteri iddiası Ersöz’ün tahliyesi için bir yanıltmaca olabilir’ dedi.

ERGENEKON terör örgütünün ‘derin kulağı’ olarak gösterilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün, GATA Haydarpaşa Hastanesi’nde geçirdiği prostat ameliyatında ‘et yiyen bakteri’ olarak da bilinen ‘Nekrotizan fasiit’ kaparak yoğun bakıma girdiği yolundaki haberlerle ilgili tartışma giderek büyüyor. GATA’dan Albay rütbesiyle emekli olan Prof . Dr. Nevzat Tarhan, GATA gibi son teknolojiyle donatılmış bir hastanede Ersöz’ün bu tür bir mikrobu kapma ihtimalinin yok denecek kadar az olduğunu söyledi. Tarhan, ameliyathanede bulaşan bu mikrobu sadece Ersöz’ün kapmış olmasının da inandırıcı olmadığını ifade etti.

‘TIBBİ BİR KAZA’ OLABİLİR

ERSÖZ’ÜN avukatı Ali Rıza Dizdar’ın ‘müvekkilinin GATA’da ameliyat sırasında ölümcül ‘Nekrotizan fasiit’ mikrobunu kaptığı’ gerekçesiyle tahliye talebinde bulunmasını star’a değerlendiren Prof. Dr. Tarhan, daha önce gündeme getirdiği ‘tıbbi kaza’ iddiasını da yeniledi. Prof. Tarhan ‘Çok özel bilgilere sahip olanlar hastanede bazı tıbbi kazalara kurban gidebilirler demiştim. Ersöz’ün durumu tıbbı bir kaza mıdır? Olabilir... O kadar kimyasalın ve bakterinin olduğu bir hastanede bu ‘tıbbı kazayı’ bekleyebilirsiniz’ diye konuştu.

BEŞ KAT FAZLA KORUNMALIYDI

LEVENT Ersöz’ün sıradan bir hasta olmadığını, sanık olduğu dava nedeniyle çok önem verilmesi gereken bir hasta olduğunu ifade eden Tarhan ‘Özen gösterilmesi gereken birinin tesadüfle açıklanmayacak kadar ciddi bir mikrop aldığını öğreniyoruz. Kuralları çiğneyerek hastaneye yatırılan bu kişiye kötü niyetli kişilerin bazı ekipmanlarla, bazı tıbbı imkanlarla zarar vermesi mümkün. Bu mikrop GATA’nın son beş yılında kaç kez hastaya bulaşmış? Eğer Ersöz bu mikroba yakalan ilk kişi ise bu ‘tıbbi bir kaza’ olduğuna ilişkin çok ciddi bir işarettir’ diye konuştu.

Küçük korkuyor

ETÖ yöneticisi olarak yargılanan Veli Küçük’ün GATA’ya sevk istememesini değerlendiren Prof. Nevzat Tarhan ‘Veli Küçük, üzerinin çizildiğini düşünüyor. GATA’ya güvenmediği; başına bir iş gelebileceğini düşündüğünden bence GATA’ya gitmiyor’ dedi.

Kendini aklamalı

GATA’NIN Ersöz’ün durumuna ilişkin olarak zan altında kaldığını sözlerine ekleyen Tarhan ‘GATA, Tabip Odası ve Adli Tıp’ı çağırıp, inceleme istemeli ve bir anlamda kendini aklamalı. Türk halkının 100 yılı aşkındır güvendiği bu kurumun bazı kişilerin emelleri yüzünden böyle imajının sarsılması doğru değil’ dedi.

star 
 



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,876 µs