En Sıcak Konular

Gökçek'ten Ankaralılara 37 yıl garanti

8 Nisan 2009 22:52 tsi
Özellikle geçen büyük su sıkıntısının yaşandığı Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yüreklere su sepren açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'in içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla öncelikle Gerede İçme suyu Projesi'ne en kısa sürede başlanacağını belirterek, "DSİ'nin raporlarına göre Gerede Sisteminin devreye alınmasıyla, Kızılırmak hattı da gerektiği zaman kullanılabileceği için Ankara'da 2046 yılına kadar su probleminin yaşanmayacağı öngörülmektedir"dedi.

Gökçek, Ankara'nın su temini ve ağaçlandırılmasıyla ilgili olarak düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, Gerede Projesi'nin yanı sıra Temelli'de Şerefli Barajı, Akyurt'ta Çubuk Kuruçay, Elmadağ'da Kargalı barajlarının yapılacağını bildirdi.

Bu Barajların projelendirme çalışmaları DSİ, inşaatları ise ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağını belirten Gökçek, "Bu barajlar sayesinde o bölgelerin içme suyu ihtiyaçları karşılanacak. DSİ tarafından yapımına başlanan 33 milyon metreküp kapasiteli Doğanözü Barajı'nın tamamlanmasıyla da Kurtboğazı Barajı'na takviye sağlanmış olacak" diye konuştu.

-AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI-

ASKİ Genel Müdürlüğü, DSİ ve Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü ile bir dizi ortak çalışma yapılacağının altını çizen Başkan Gökçek, ASKİ'nin tüm baraj havzalarında ve arıtma tesislerinde ağaçlandırma çalışması yapacağını, ağaçların ise Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü tarafından temin edileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Ağaçlandırılacak alanların projelendirme işlemleri Bakanlık tarafından yapılacak. ASKİ Genel Müdürlüğü ise ağaçların dikilip bakılmasından sorumlu olacak. Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi'nden çıkan ve gübre özelliği taşıyan arıtma çamurları, ağaçlandırılacak alanlara serilecek ve burada gübre olarak kullanılacak. Çubuk-1 Barajı'nın dibinde biriken çamur da analizleri yapılıp uygunluğu onaylandıktan sonra ormanlık arazilerde kullanılacak. Ankara'nın çeşitli bölgelerine yapılacak Atıksu arıtma tesislerinin çıkışına Ultraviyole dezenfeksiyon üniteleri eklenecek ve çıkış suları yeşil alan sulamasında kullanılacak. Çubuk-1 Barajı'nın dip çamurunun temizliğiyle ilgili ASKİ, DSİ ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ortak çalışacak.

Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi arazisinde bir fidanlık oluşturulacak ve burada milyonlarca ağaç yetiştirilecek. Bu ağaçların yetiştirilmesinde gerekecek su ve gübre ise tamamen tesisin arıtılmış suyu ve çamurundan karşılanacak. Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi'ne bugüne kadar 55 bin adet ağaç dikildi. Bakanlıktan 20 bin adet ağaç daha alınarak bu sayı 75 bine çıkarılacak.

Havaalanı yolunun her iki tarafı, çevreyolu ve baraj havzalarının çevresi ağaçlandırılacak. Ayrıca bakanlığın belediyeye vereceği 5 bin adet yetişmiş çınar ağacı, kentin ana arterlerine dikilecek"

ajanslar



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,163 µs