En Sıcak Konular

MHP'den Aydın'a gecikmedi

8 Nisan 2009 22:48 tsi
Eski Bakanı Koray Aydın'ın, 'Bahçeli'nin bu yıl yapılacak Kurultay'da genel başkan olmasının önünü kapalı' iddiasına MHP'den jet bir cevap geldi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın'ın, "MHP tüzüğünün Devlet Bahçeli'nin bu yıl içinde yapılacak Kurultay'da genel başkan olmasının önünü kapattığı" yönündeki iddiasına tepki gösterdi.

Vural, "Genel Başkanımızın konumu bu hükme girmiyor, tüzük açısından engeli yok" dedi. Vural, süper savcı Murat Gök'ün yetkilerinin alınması konusunda Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapması gerektiğini belirterek, "Aksi takdirde kamuoyunda yolsuzlukla mücadele eden bir savcının görevden alındığı görüntüsü doğar bu da yolsuzlukla mücadeleye zarar verir" dedi. Vural, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın'ın basın toplantısıyla yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Aydın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin MHP tüzüğü gereği Ekim-Kasım aylarında yapılacak Kongre'de aday olamayacağını öne sürerken, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural tüzükle ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını belirtti. Vural "MHP Yerel seçimlerden güçlenerek çıktı. Bu başarısını önümüzdeki genel seçimlerde de gösterecektir. Genel Başkanımızın liderliğinde iktidara yürüyüşünü sürdürmektedir. Yerel seçimlerde de bu iktidar yürüyüşünde çok önemli bir safhayı geçmiştir. Tüzükle ilgili söylenenler Genel Başkanımızı bağlayan bir husus değildir. Bu hükme girmiyor genel başkanımızın konumu. Tüzük açısından herhangi bir engeli yok. Kurultay ne derse iradesi ne olursa her şey o yönde olacaktır. " diye konuştu.

-"SAVCININ GÖREVDEN ALINMASI SİYASALLAŞTIRILMAMALI"-

Süper savcı Murat Gök'ün yetkilerinin elinden alınmasını da değerlendirdi. Yolsuzlukla mücadele konusunda yargıya destek olunması gerektiğini kaydeden Vural "Adalet Bakanı savcının neden yetkilerinin alındığı konusunda kamuoyuna ivedilikle açıklama yapmalı. Eğer bir yolsuzluk operasyonundan dolayı bu tavır alınmışsa bu durum bundan sonraki yolsuzlukla mücadele edecek kişiler üzerinde baskı oluşturur. Savcı bu nedenle değil başka bir nedenle görevden alındıysa da bu açıklanmalıdır. Ancak Adalet Bakanı kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmazsa kamuoyunda yolsuzlukla mücadele eden savcıların görevden alındığı görüntüsü doğar ki bu da yolsuzlukla mücadeleye darbe vurur" dedi. Bazı CHP milletvekillerinin Savcının yetkilerinin alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren Vural, "Böyle bir konu siyasallaştırılmamalı" dedi.

aa



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,569 µs