En Sıcak Konular

DSP'li Sezer'den ağlatan veda!

8 Nisan 2009 21:56 tsi
DSP'li Sezer'den ağlatan veda! Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında istifasının nedenini ve istifa edeceği tarihi açıkladı. İşte duygu dolu o anlar...

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, genel başkanlıktan istifa kararının kesin olduğunu vurgulayarak, ''Kararım kesin. Birileri bunu sulandırıyor ama olsun. Birşey yapıyorsam inanarak yapıyorum, ama demokratik solculuğum ömrümün sonuna kadar sürecek'' dedi.

Sezer, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, istifasını 12 Nisan Pazar günü Genel Sekreterliğe sunacağını belirterek, gazetecilere ''Hepinize başarılar diliyorum, hakkınızı helal edin'' dedi.

Genel başkanlıktan istifa etme kararını dün açıkladığını hatırlatan Zeki Sezer, bu kararı 29 Mart yerel seçimleri sonrasında aldığını ve çalışma arkadaşlarıyla paylaştığını, ancak partisinin yetkili kurullarıyla bir değerlendirme yaptıktan, ''Hesap verdikten'' sonra resmileştirmeyi uygun gördüğünü anlattı.

Seçim sonrası günlerin, ''Muhasebe günleri, hesap verme ve değerlendirme günleri'' olduğunu ifade eden Sezer, DSP'nin seçim sonrasında bu muhasebeyi yetkili kurullarıyla yapan tek parti olduğunu söyledi.

DSP'ye hizmet etmenin, Bülent Ecevit gibi bir dünya liderinin ardından genel başkanlık yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu kaydeden Sezer, ''Örgütümüze, milletimize ve yönetimdeki arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum, çok teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir çalışma ortaya koyduk. Gönülbirliği içinde ülkenin, milletin geleceğini düşünerek bunu yaptık. Ama seçim sonucu beni bu noktaya taşıdı'' diye konuştu.

DSP'nin gelecek süreçte hak ettiği yeri alacağına inandığını belirten Sezer, partinin yenilenerek yoluna devam edeceğini bildirdi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, siyaset kurumunun tıkandığını ileri süren Sezer, DSP'ye bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu savundu.

DSP Genel Başkanı Sezer, şöyle konuştu: ''Türkiye'de yerel seçimler iki turlu değil, ancak basınımız ilk tur elemeyi yaptı, seçenekleri ikiye indirdi. Milletin o ikinin arasından seçmesi istendi. Zaten aday gösterilenler, bunda ne yazık ki bizim partimiz de dahil, demokratik kurallar işletilerek de aday gösterilememiş oldu. Vatandaşın hiçbir aşamasında etkisi olamadı, öteden beri de zaten öyle oluyor.' '

Mevcut siyasi yapıyla demokrasinin yeterince işletilemediğini öne süren Sezer, demokratikleşme ve yeni açılımların önce DSP'de başlayarak tüm Türkiye'ye yayılmasını ve siyasi yaşamı yeniden şekillendirmesini umut ettiğini söyledi.

DSP Lideri Sezer, siyasi partiler ve seçim yasasının yeniden düzenlenmesine, ülke barajının düşürülmesine ihtiyaç olduğunu belirterek, parti içi demokrasinin yerleşmesi, tek adam yönetimlerinin aşılması gerektiğini vurguladı.

Laik, çağdaş, hukukun üstünlüğüne dayalı cumhuriyetin yara aldığını, bunların aşılmasında, siyasetteki yozlaşmanın giderilmesinde DSP'nin bundan sonra da büyük katkı vereceğine inandığını ifade eden Sezer, siyasi yaşamdaki genel sorunlara da dikkati çekti.

-''ÖRGÜTÜMÜZE SAYGIM VAR, YOKSA BUGÜN GİDERDİM''-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sezer, ''Rahşan Ecevit'le görüştünüz mü'' sorusuna, ''Hayır'' karşılığını verdi.

Sezer, bir başka soru üzerine de istifasını 12 Nisan Pazar günü genel sekreterliğe sunacağını belirterek, ''Örgütümüze, il başkanlarımıza ve parti meclisimize hesap vermekten kaçmamak için istifamı pazar günü vereceğim, onlara saygım var. Yoksa bugün giderim'' dedi.

''Kararından dönmesinin mümkün olup olmadığına'' ilişkin soru üzerine de Sezer, ''Kararım kesin. Birileri bunu sulandırıyor, olsun. Beni tanırlar ama tanımazdan gelebilirler, olsun. Bir şey yapıyorsam inanarak yapıyorum ama demokratik solculuğum ömrümün sonuna kadar sürecek siyasete elimden geldiği kadar katkı vermek isterim'' diye konuştu.

Başarılı olamayan kurumların, partinin, ülkenin önünü tıkamamasından yana olduğunu, bunu her yerde dile getirdiğini belirten Sezer, bu düşüncesine uygun olarak hareket ettiğini bildirdi.

Sezer, ''Partinin yetkili organlarında istifalar olup olmayacağına'' ilişkin soruyu yanıtlarken de bunun kişilerin kendi verecekleri karar olduğunu ifade ederek, ''Ancak burada bir sorumluluk varsa o genel başkanındır'' dedi.

Bir başka soruyu yanıtlarken de istifasının ardından olağanüstü kurultay sürecinin başlayacağını belirten Sezer, bu kurultayda aday olmayı düşünmediğini ifade etti.

Sezer, ''Rahşan Ecevit'in kendisine yönelik açıklamaları hatırlatılarak değerlendirmesinin sorulması'' üzerine ''Demokratik Sol Parti'nin adını kimse Demokratik Sol Parti'den alamaz. Ecevitçiliği gönlümüzden de Demokratik Sol Parti'den de kimse söküp atamaz. Ecevitçilik öyle lafla olmaz, demokratik solu, Ecevit'i yüreğimize kazıdık'' dedi.

cihan



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,228 µs