En Sıcak Konular

GATA'ya sevk zincirinde skandal !

8 Nisan 2009 21:13 tsi
ETÖ sanıklarının GATA'ya sevkinin usulsüz olduğu ortaya çıkmasına rağmen, emekli askerler GATA'ya sevk almaya devam ediyor.

En son GATA'ya sevk olan ETÖ tutuklusu olarak Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz biliniyor. Ancak, ondan yaklaşık 25 gün sonra emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un da GATA'ya yatırıldığı ortaya çıktı. Şener Eruygur ve Levent Ersöz'ün adamı olarak bilinen Hasan Atilla Uğur da 5 Mart'tan bu yana Gata'da.

En son ETÖ sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz tehdit ettiği Haseki doktorlarından GATA'ya sevk almış, sağlık bakanlığı da başlattığı soruşturma ile bu sevklerin yasalara aykırı olduğunu tespit etmişti.

GATA'nın zan altında kalması dahası yasaları çiğneyen bir kurum gibi görünmesi ETÖ sanıklarının GATA'ya sevk alma heveslerini kırmadı. Sağlık Bakanlığı'nın 10 Şubat'ta GATA'ya giriş yapan Ersöz'le ilgili soruşturma başlattığı günlerde başka bir ETÖ tutuklusu emekli askerin de GATA'ya yatırıldığı ortaya çıktı.

GATA'ya yatan son Ergenekon sanığı, Generaller Şener Eruygur ve Levent Ersöz'ün telekulak ve istihbarat ekibinden Emekli Albay Hasan Atilla Uğur oldu. Sağlık Bakanlığı'nın Ersöz'le ilgili soruşturma kriterlerine göre Uğur'un sevki de usulsüz.

UĞUR'UN BAŞI AĞRIYORMUŞ

Uğur'un GATA'ya sevk gerekçesi de daha önceki şaibeli sevkleri hatırlatıyor. Sevk Raporu, ÇAPA Tıp Fakültesi Nöroloji Bilim Dalı'nda görevli 3 doktor tarafından yazılıp imzalandı. Rapora göre; Atilla Uğur 5 Mart tarihinde baş ağrısı ve bayılma şikayetiyle ÇAPA'ya kaldırılmıştı ve ilk teşhis şöyle yapılıyordu:

2 AYDIR BAŞ AĞRILARINDA SIKLAŞMA VARMIŞ. 2 GÜNDE BİR OLUYORMUŞ. AYDA 2 KUTU AĞRI KESİCİ KULLANIMI VARMIŞ.

TAHİLLİLERİ TEMİZ ÇIKTI
Bunlar hastanın şikayetleriydi. Ancak Çapa'da yapılan bütün tahlil ve tetkikler temiz çıktı. Bayılmasından şüphelenen doktorlar, epilepsi tanısı için de yeterli delil bulamadı.

BAYILMA VE BAŞAĞRISI YAKINMASI İLE BAŞVURAN HASTANIN EEG İNCELEMESİ NORMAL SINIRLAR İÇİNDE OLMAKLA BİRLİKTE EPİLEPSİ TANISINA YÖNELİK YETERLİ BİLGİ VERMEMİŞTİR.

HASTA DEĞİLSE NEDEN SEVK EDİLDİ ?

Hasan Atilla Uğur, Tıp ilmine göre sağlamdı. Ancak Ergenekon zanlısı baş ağrısında ve bayılıp düşmelerde ısrarcıydı. Doktorlar da tuhaf bir gerekçe bulup, ne Adalet Bakanlığı'nın ne de sağlık bakanlığının sevk zincirinde yer almayan GATA'ya sevk verdi.

TUTUKLU GÜVENLİĞİNİN ACİL MÜŞAHADEDE YETERLİ SAĞLANAMAMASI NEDENİYLE HASTANIN GATA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE SEVKİ UYGUN UYGUNDUR.

GATA SEVK ZİNCİRİNDE YOK

Oysa Sağlık Bakanlığı'nın Ersöz'le ilgili soruşturması gösterdi ki hukuki olarak tutuklu ve hükümlülerin hastane sevk zincirinde GATA bulunmuyor. Tutuklu eğer çok ağır hastaysa en son çare olarak üniversite hastanesine sevkedilebiliyor. Yani, Atilla Uğur'u askeri hastaneye sevketmek açık bir suç teşkil ediyor.

Ancak Hasan Atilla Uğur 5 marttan bu yana, GATA'da yatıyor ve adeta GATA'da olduğu gizlenerek sağlık durumuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmıyor. Usulsüz olarak GATA'da tutulduğu tescillenen ETÖ sanığı Levent Ersöz ise 2 aydır Gata'da kalıyor ve şüpheli bir şekilde kaptığı bakteri yüzünden girdiği komadan kurtulmaya çalışıyor.

samanyoluhaber



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,889 µs