En Sıcak Konular

Lübnanlı Ayetullah: Obama samimi

8 Nisan 2009 21:00 tsi
Ayetullah Fadlallah, Obama'nın İslam dünyasına mesaj verirken samimi olduğunu ancak eylem gerektiğini söyledi.

Lübnan'daki en üst düzey Şii dini yetkililerden Büyük Ayetullah Seyyid Muhammed Hüseyin Fadlallah, ABD başkanı Barack Obama'nın Müslüman dünyasına mesaj verirken sergilediği samimiyeti överek İran'a karşı Obama'dan olumlu bir yaklaşım beklediğini söyledi.

Ayetullah Hüseyin Fadlallah, Obama'nın "insani değerleri" önemseyen bir kişi olarak görüldüğünü ancak eylemlerine göre değerlendirileceğini belirtti.

İranlı dini lider, Obama'ya İsrail-Filistin politikasını yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulundu. Barack Obama, Türkiye'de İslam dünyasına yönelik yaptığı konuşmada ABD'nin İslam'la savaş içinde olmadığını söylemişti.

Beyrut'taki ofisinde Reuters'a mülakat veren Ayetullah Hüseyin Fadlallah, "Bu adam İslam hakkında konuşurken samimiyetten uzak değildi. Eski ABD başkanı George W. Bush da aynı dili kullanıyordu fakat mentalite olarak İslam'a açık değildi." şeklinde konuştu.

ABD başkanının devlet yönetimindeki kuruluşların tamamının kontrolünü elinde bulundurmadığını belirten Ayetullah Fadlallah, "Amerika'yı yöneten kuruluşlarla karşı karşıya kaldığında Başkan Obama'nın bu sloganların herhangi birini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği bilinmiyor." dedi.

Fadlallah, Irak ve Afganistan işgaline yol açan ve 2006'da İsrail'in Lübnan'a savaş açmasını destekleyen Bush yönetiminin Ortadoğu politikalarını sert bir şekilde eleştirmesi ile tanınıyor.

Obama'ya bir mektup yazdığını söyleyen Lübnanlı Şii din adamı, "dünyaya açık gözlerle bakan bir başkan olması" çağrısında bulunduğunu belirterek "İran ve Amerika arasında yeni bir dil var. Geçen dönemde Amerika İran'ın bölgede büyük bir devlet olduğunu ve Amerikan-İran savaşı ile İran'ın işgal edilmesinin mümkün olmadığını öğrendi." dedi.

Fadlallah, geçen ay Afganistan hakkında yapılan BM konferansında İran'ın davet edilmesi ile ABD'nin Tahran'ın yardımına ihtayacı olduğunu gösterdiğini kaydetti.

dunyabulteni



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,433 µs