En Sıcak Konular

Baykal'ın aklı Obama'da kaldı!

8 Nisan 2009 20:15 tsi
Baykal'ın aklı Obama'da kaldı! CHP lideri Deniz Baykal, ''Obama'nın ziyaretinde Türkiye'nin bazı sorun ve onulardaki tezlerinin daha net anlatılması gerekirdi'' dedi.

 CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Baykal, başkanlığında toplandı.

Alınan bilgiye göre toplantıda, gündemdeki konuların yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti ile ekonomideki gelişmeler ele alındı.

Genel Başkan Baykal, Obama'nın ziyaretine ilişkin ''kaçırılmış bir fırsat'' değerlendirmesini yaparak, ''bu ziyarette Türkiye'nin bazı sorun ve konulardaki tezlerinin daha net anlatılmasının gerektiğini, ancak bunun yapılmadığını'' savundu.

Obama'nın ziyaretinin halkla ilişkiler açısından başarılı olduğunu vurgulayan Baykal, ''Türkiye'deki belli hassasiyetleri gözettiği anlaşılıyor. Laiklik vurgusu, Atatürk ile ilgili sözleri olumlu. Bu gezi ile Türkiye'yi sahiplenmek istediği anlaşılıyor. Muhalefetle de görüşülerek sadece iktidara değil, bütün Türkiye'ye yakınız mesajı verilmek istendi. Bu doğru bir mesajdı'' dedi.

''Sorunlu konularda ABD'nin ne yapacağının, Obama'nın tavrının ne olacağının bu ziyarette görülemediği'' değerlendirmesinde bulunan Baykal, kilit sorunlarla ilgili görüşlerinde genel nitelikler sergilediğini kaydetti.

Baykal, toplantıda, Türkiye-AB ilişkilerine de değinerek, ''Türkiye  gittikçe laik sistemden uzaklaşıyor. Bu uzaklaşma AB ülkelerinde tedirginlik yaratıyor. AKP'nin anlayışı laiklik konusundaki tutumu Türkiye'nin AB'ye girmesini giderek imkansızlaştırıyor'' görüşünü savundu. 

Yerel seçimlerin ve Obama'nın Türkiye ziyaretinin ardından artık önceliğin ekonomik sorunları verilmesi gerektiğini vurgulayan Baykal, ''Reel sektör ciddi şekilde eriyor, ancak hükümet bunu seyrediyor'' dedi.

Bu arada, CHP'de, yerel seçim sonuçlarını 11 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek parti meclisi toplantısının ardından 18 Nisanda genel merkezde yapılacak il ve belediye başkanları toplantısında da ele alınacak.


aa



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs