En Sıcak Konular

Rasmussen'in başı beladan kurtulmadı

8 Nisan 2009 16:03 tsi
Rasmussen'in başı beladan kurtulmadı
İstanbul'da kaldığı otelde düşüp omuzu çıkan Danimarka Başbakanı Rasmussen'in, karikatür krizi döneminde de bir başka "kaza"ya uğradığı ortaya çıktı.

NATO Genel Sekreterliği’ne seçilen Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in başı beladan kurtulmuyor. İstanbul’da Medeniyetler İttifakı  toplantıları için geldiği istanbul’da omuzu çıkan Rasmussen’i, daha önce de arıların soktuğu ve komada kaldığı ortaya çıktı.

Türk kamuoyu, çiçeği burnunda NATO Genel Sekreteri Rasmussen’i, Danimarka basınında yer alan Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürlere karşı takındığı tavırla tanıdı.

Rasmussen, Jyllands-posten gazetesinde 2005 yılında yayınlanan, İslam Peygamberi Hz. Muhhammed’e ağır hakaretler içeren karikatürleri, “düşünce özgürlüğü” olarak nitelemişti. Danimarka Başbakanı’nın ağır hakaret içeren karikatürleri, düşünce özgürlüğü olarak yorumlaması, Müslümanlar tarafından büyük tepki ile karşılanmıştı.

Rasmussen, bu açıklamalarından bir süre sonra bahçesindeki bitkilerle uğraşırken arıların saldırısına uğradı. 5 Temmuz 2006’da yaşanan arı saldırısı, Danimarka’nın etkili gazetelerinden Ekstra Bladet isimli gazetede geniş şekilde yer aldı. Kopenhag’ın kuzeyindeki Naerum şehrindeki evinin bahçesini çevreleyen bitkileri keserken birden kızgın arıların saldırısına uğradı.

Saldırgan arılar, Rasmussen’i göz kapağından, yüzünden ve boynundan soktu. Danimarka Başbakanı’nın yardım çağrısına bahçesindeki korumalar yetişti. Hastaneye kaldırılan Rasmussen, boynundaki damarların aşırı şişmesinden dolayı zehirlenme geçirdi ve 3 gün komada kaldı.

                                     İSTANBUL’DAKİ KAZA

NATO Genel Sekreteri seçilmesinin hemen ardından İstanbul’a gelen Anders Fogh Rasmussen’den, İslam dünyası geçmişte kullandığı ifade ve takındığı tavırdan dolayı bir özür bekliyordu. Medya karşısına çıkan yeni NATO Genel Sekreteri, sağ kolu bandajlı çıktı.

Rasmussen özür diledi ancak bu özrü, kolu sargılı çıktığı içindi. Beklenen konuda ise özür dileme yerine, başka bir ifade yolu seçti.

Rasmussen, NATO Genel Sekreteri olarak dini ve kültürel hassasiyetlere özellikle dikkat edeceğini belirterek, "Önceliklerimden biri, Müslüman dünyası ile diyalog ve ilişkileri artırmak olacak" dedi.

Rasmussen, önce arıların saldırısına uğradı, zehirlenme dolayısıyla 3 gün komada kaldı. Şimdi ise “ev kazası” sonucu düşüp omzunu çıkardı.

 

Haber 7

 



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,033 µs