En Sıcak Konular

MHP'de kurultay sesleri

8 Nisan 2009 13:40 tsi
Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın MHP'de kongre istedi

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, MHP tüzüğü gereği aynı kişinin ara vermeksizin en fazla 5 kez genel başkan seçilebileceğini belirterek, ''Genel Başkanımızın bu yıl içinde yapılacak kurultayda aday olmasının önü kapalıdır'' dedi.

Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den ''yetkilerini kullanmasını ve olağanüstü kurultayı toplantıya çağırmasını'' istedi.

Koray Aydın, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 29 Mart yerel seçimlerinde MHP'nin aldığı sonucu değerlendirerek, bunun başarı olarak gösterilemeyeceğini savundu. MHP'nin aldığı yüzde 16,9'luk oy oranının ''elbette bir hezimet olarak değerlendirilemeyeceğini ancak MHP'nin tarihi başarıları kaçırdığı gerçeğini de göz önünde bulundurmak gerektiğini'' ifade etti.

Liderliğin MHP açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Aydın, ''Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile MHP'nin lider ağırlıklı bir partiden, giderek teşkilat ağırlıklı bir partiye doğru yöneldiği malumdur. Ancak bu durum, liderliğin MHP açısından taşıdığı önemi ortadan kaldırmamaktadır'' diye konuştu. MHP'nin ''liderlik sultası'' iddiası olmayan bir parti niteliği taşıdığını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

''Rahmetli Genel Başkanımız Alparslan Türkeş'in sağlığında, 9 Ekim 1994 tarihinde yapılan kongrede tüzüğümüzün 43. maddesinde yapılan bir değişiklikle siyasi parti liderinin de görev süresinin bir sınırı olduğu anlayışı 'Aynı kişi ara vermeksizin 5 defadan fazla seçilemez' hükmüyle getirilmiştir. Bu bilgiler ışığında 6 Temmuz 1997 tarihinde ilk defa genel başkan seçilen Sayın Bahçeli; 23 Kasım 1997'de ikinci defa, 5 Kasım 2000 tarihinde üçüncü defa, 12 Ekim 2003 tarihinde dördüncü defa seçilmiş, 19 Kasım 2006 tarihinde yapılan 8. Olağan Büyük Kurultay'da beşinci ve son kez seçilmiştir. Yani Genel Başkanımızın bu yıl içinde yapılacak kurultayda aday olmasının önü kapalıdır.''

Bahçeli'nin, genel başkanlığı döneminde yapılan kurultayların hiçbirinde tüzüğün söz konusu maddesini değiştirmeye yönelik bir girişimde bulunmadığını anlatan Aydın, Bahçeli'nin bugüne kadar, bu maddeye uyacağını gösteren bir tavır içinde olduğunu kaydetti.


-''MHP'NİN ÖNÜNÜ AÇINIZ...''-

Bu davranışı ile ''Bahçeli'nin Türk siyasi hayatında ve ülkücülerin gönlünde yer tutacağını'' ifade eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

''MHP'nin geleceğini herkesten daha çok düşünmek durumunda olan Sayın Genel Başkanımıza buradan açıkça bir çağrıda bulunmak istiyorum, genel başkanlık yetkilerinizi kullanarak olağanüstü kurultayı toplantıya çağırınız. Olağanüstü kurultayda tüzüğün 'seçimli olağanüstü kurultay yapılamaz' maddesini de değiştirerek yeni seçilecek MHP genel başkanının önünü açınız, dolayısıyla MHP'nin önünü açınız. Olağan kongreye kadar geçecek süre içinde yeni genel başkana teşkilatları düzenleme ve partiyi yeniden yapılandırma fırsatı verilmelidir.

Türk milletine büyük hizmetler yapmış, çok büyük bedeller ödemiş MHP'nin 'Dur bakalım ne olacak' mantığıyla kurultayı bekleyecek lüksü yoktur. Zaman MHP'yi yeniden yapılandırma zamanıdır.''

-''BU BİR MUHALEFET HAREKETİ DEĞİLDİR''-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aydın, bir gazetecinin ''Peki siz aday mısınız?'' sorusuna ''Benim şu anda adaylığım söz konusu değildir. Bu ileride değerlendirilecek bir konudur'' karşılığını verdi.

Aydın, tüzükteki genel başkanın görev süresine ilişkin maddenin değiştirilmesinin söz konusu olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlarken de Genel Başkan Bahçeli'nin bugüne kadar 5 kongre geçirmesine karşın böyle bir tutum içine girmediğini, bundan sonra da gireceğini zannetmediğini ifade etti.

Aydın, ''Bir kadroyla mı hareket ediyorsunuz, kimler sizinle birlikte?'' sorusu üzerine de açıklamalarının bir ''muhalefet hareketi'' olarak algılanmasını istemediğini vurguladı. ''Bu bir muhalefet hareketi değildir. MHP'nin iktidar rotasına girmesi için, bir yeniden yapılanmaya girmesi için çağrıdır. Bugünkü haliyle patinaj yapan bir parti görünümünden kurtulması bir zarurettir'' diyen Aydın, ''Milliyetçi Hareket''e gönül veren herkesin aynı düşünceleri paylaştığını söyledi.

Bir başka soru üzerine de Aydın, açıklamalarından MHP Genel Başkanı Bahçeli ile aralarında bir kırgınlık olduğu sonucunun çıkarılamayacağını belirterek, kendisinin partinin içinde bulunduğu kaotik ortamdan çıkabilmesi için önerilerini sunduğunu kaydetti.

Aydın, seçimli bir kurultaya gidilmesi halinde ülkücüler arasında bir bölünme yaşanıp yaşanmayacağı sorusuna da ''Hayır'' yanıtını verdi.



Bu haber 353 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,382 µs