En Sıcak Konular

Dağlıca saldırısını yapan PKK'lı Barzani'ye sığınmış

8 Nisan 2009 11:16 tsi
Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği Dağlıca saldırısını planlayan PKK'nın üst düzey yöneticisi 'Rubar Çele' adlı teröristin öldürülme korkusu ile terör örgütünden kaçarak Irak'ın kuzeyindeki Özerk Kürt Bölgesi yönetimine sığındığı öne sürüldü.

PKK'dan kaçarak Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde güvenlik güçlerine teslim olan 'Mustafa' kod adlı R.G., Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasının ardından 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlandırılarak serbest bırakıldı. İtiraflarda bulunan 23 yaşındaki R.G., Dağlıca Jandarma Karakol baskınını planlayıp uygulayıcıları arasında yer alan 'Rubar Çele' kod adlı Esvet Budakbeyoğlu'nun öldürülmekten endişe ettiği için Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne (IKDP) sığındığını itiraf etti.

Terör örgütünün saldırılarda kullanmak için plastik ve sigara paketi büyüklüğünde 8 pille çalışan üzerinde küçük anten, açma, kapatma, patlatma düğmeleri bulunan Kürtçe intikam anlamına gelen 'Tol' adlı cihaz geliştirdiğini ileri süren itirafçı R.G, "3 kilometre uzaklıktan komuta edilen bu cihaz önümüzdeki dönemde uzaktan kumandalı saldırılarda kullanılacak. Kuzey Irak'tan Türkiye'ye giriş yapan her örgüt mensubunda bulunuyor." dedi.

PKK'nın çatışmalarda üst düzeyde kayıp yaşadığını, bunun alt kadroların psikolojisini bozduğunu anlatan R.G., Şırnak'taki Kato Dağı'ndan sivil elbise giyinip kaçarak Beytüşşşebap'a geldiğini, burada ailesini arayarak yardım isteğini belirtti. R.G, ailesine ulaştıktan sonra güvenlik güçlerine teslim olduğunu söyledi.

Öte yandan Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırının emrini eski bir asteğmen olan 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik verirken, hain saldırıyı şu teröristlerin planladığı belirlenmişti: "Dr. Ali kod adlı Yusuf Turhallı, 'Rubar Çele' kod adlı Esvet Budakbeyoğlu, 'Baver Dersim' kod adlı Süleyman Şahin, 'Sabri Başkale' kod adlı Fethi Şarlatan, 'Azat Siser' kod adlı Ekrem Güney, 'Rubar' kod adlı Seyfettin Işık,, 'Kasım Engin Pazarcık' kod adlı Celal Doğan, 'Alişer Koçgiri' kod adlı Yücel Halis, 'Rengin Botan' kod adlı Çiğdem Doğu ve Mahir Atakan. Yine isimleri belirtilmeyen ancak kod adları 'Beritan Dersim', 'Rüstem Cudi', 'Sofi Nureddin' ile 'Amed Malazgirt' olan teröristlerin de saldırıda rol aldığı kaydedildi.

cihan



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,415 µs