En Sıcak Konular

Havalar nasıl olacak?

8 Nisan 2009 10:45 tsi
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak, sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edecek yağışların; Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'de, öğle saatlerinden sonra İç Anadolu'nun doğusu (Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Nevşehir ile Konya'nın Kulu ve Cihanbeyli ilçeleri) ile Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacak.

RÜZGAR: Ülkemizin güneydoğusunda batı ve güneybatı, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerde kuvvetlice olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak, sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edecek yağışların; Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'de, öğle saatlerinden sonra İç Anadolu'nun doğusu (Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Nevşehir ile Konya'nın Kulu ve Cihanbeyli ilçeleri) ile Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, Taşkın, Yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile İstanbul'un anadolu yakası aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Akşam saatlerinden sonra bölge geneli az bulutlu olacak.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege (Kütahya, Afyon, Uşak, Denizli) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Akşam saatlerinden sonra bölge genelinde yağış beklenmiyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra doğusunda (Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Nevşehir ile Konya'nın Kulu ve Cihanbeyli ilçeleri) kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Akşam saatlerinden sonra bölge genelinde yağış beklenmiyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, sabah ilk saatler ile gece satlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'de, öğle saatlerinden sonra Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde kuzeydoğusu karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, hafif sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Akşam saatlerinden sonra bölge genelinde yağış beklenmiyor.

 



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,449 µs