En Sıcak Konular

Obama ‘Turkey’e rekor kırdırdı

8 Nisan 2009 10:08 tsi
Başkan Obama ‘Turkey’e Google’da rekor kırdırdı.

Obama’nın ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye yapması internette milyarlarca dolarlık tanıtım sağladı. Google’da ‘Turkey’ ismi arama rekoru kırdı. Obama’nın Google’daki popülaritesi de yükselişe geçti.

ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama’nın tarihi Türkiye ziyaretinin en somut sonucu dünyanın en büyük internet arama motoru Google’ın rakamlarından çıktı. Yurtdışından Türkiye’yle ilgili arama sayısı rekora ulaşırken ziyaretin tanıtım, turizm ve ekonomi açısından değeri perçinlendi. ABD başkanlarının geleneksel olarak ziyaret ettiği Kanada dışında ilk resmi ülke ziyaretini Türkiye’ye yaparak önemli mesajlar veren Obama’nın Google’daki popülaritesi de başkan seçilip yemin ettikten sonra en yüksek seviyeye ulaştı.

DAVOS’U DA GEÇTİ

TÜM dünyada milyarlarca kullanıcısı olan Google’ın resmi istatistikleri ABD Başkanı’nın zamanlama ve yaptığı konuşmalar açısından büyük bir yankı uyandıran Türkiye ziyaretinin başarısını ortaya çıkardı. Google’da yurtdışından yapılan ‘Türkiye’ ve ‘İstanbul’ kelimelerine yönelik arama sayısı nisanın ilk haftasında rekor kırdı. Türkiye’nin arama sayısı Başbakan Erdoğan’ın büyük yankı uyandıran ‘Davos resti’ni de geçti. Böylece Türkiye’ye yönelik arama sayısı bugüne kadarki zirvesine ulaştı.

POPÜLARİTESİ ARTTI

GOOGLE’DAKİ arama trendine göre Obama ve Erdoğan kelimelerini içeren arama sayısı da son 15 gün içinde 3 kata yakın arttı ve rekor kırdı. Ziyaret, İslam dünyasına barış çağrıları yapan ve son derece olumlu bir tutum sergileyen Obama’nın da popülaritesini yükseltti. Google’da ‘Obama’ kelimesini arayanların sayısı son iki hafta içinde iki kattan fazla arttı. Obama’ya ilişkin arama sayısı ocakta büyük bir medya gösterisiyle yapılan başkanlık yemin töreninden sonraki en yüksek düzeyde gerçekleşti. Google’daki arama sayısında yaşanan artış Türkiye’ye kazandırdı. Türkiye, milyarlarca dolarla ölçülebilecek bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirdi.

Grafikler rekoru açıkça gösteriyor

GOOGLE’IN Insights for Search adlı programı Google’da aranan kelime ya da kelime gruplarının belirlenen zamanlar içerisinde aranma sıklıkları ile ilgili grafikler sunuyor. Grafiklerde bulunan sayılar kelime ya da kelime gruplarının aranma sayılarını değil, Google’ın çeşitli algoritmik rakamlarını içeriyor. Grafiklerde martın sonu ve nisanın başlangıcında Obama aramalarının hızlı bir yükselişe geçtiği açıkça görülüyor. Bu da Obama’nın Türkiye ziyareti ile ilgili. Bunun dışında grafiklerde ocak ayında gerçekleşen bir diğer yükseliş daha göze çarpıyor. Bunun nedeni ise Obama’nın Başkanlık yemin töreni döneminde yapılan aramaların hızla artış göstermesi.

star



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,878 µs