En Sıcak Konular

Düşen helikoptere son anda binmiş

8 Nisan 2009 09:28 tsi
Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kahramanmaraş'taki helikopter kazasının ardından ilginç detaylar ortaya çıkıyor.

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP’li Murat Çetinkaya’nın, boş yer olduğunu görünce Yazıcıoğlu ile birlikte gitmek istediği ve son anda helikoptere bindiği ortaya çıktı.

KİRASI BİR GÜN ÖNCE ÖDENDİ

Yazıcıoğlu'nu Sivas'tan Çağlayancerit'e, oradan da Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne götürecek helikopterin kira bedelinin yarısı sözleşme yapıldığı sırada ödendi. Olaydan bir gün önce öğle saatlerinde Yazıcıoğlu'nu arayan Medair şirketi paranın tamamının saat 17.00'ye kadar ödenmemesi halinde helikopterin gönderilemeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine Yazıcıoğlu, arkadaşlarına "Yarın helikopter gelemeyebilir" dedi. Devreye giren bazı genel başkan yardımcıları helikopterin kiralanabilmesi için paranın diğer yarısını akşam saatlerinde yatırabildi. Yazıcıoğlu'na akşam saatlerinde paranın yetiştirildiği haber verildi.

 UĞURLAMAYA GELMİŞTİ

Kazayla ilgili çarpıcı bir detay da, helikopterde Yazıcıoğlu ile birlikte hayatını kaybeden BBP Sivas Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Çetinkaya ile ilgili. Çetinkaya'nın helikoptere son anda bindiği ortaya çıktı. Yazıcıoğlu'nu uğurlamak için havaalanına giden Çetinkaya, helikopterde boş yer olduğunu görünce Yazıcıoğlu'na "Ben de geleyim. Boş yer var" dedi. Yazıcıoğlu da "Hadi gel" deyince Çetinkaya da helikoptere bindi. Çetinkaya, havaalanına geldiği arabasını ise arkadaşlarına emanet etti.

ALMAN UZMANLAR KAHRAMANMARAŞ’TA

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasının ardından BBP'nin davet ettiği Alman kaza kırım uzmanları Kahramanmaraş'a geldi. Alman Sivil Havacılık Kurumu'na bağlı çalıştıkları belirtilen uzmanların Uwe Reibel ve Volkan Sürmeli, ilk olarak partinin avukatı Kemal Yavuz ve daha sonra da kazayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Uğur Koç ile görüştü. İkili, hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle enkazın bulunduğu bölgede bugün inceleme yapacak.

Yazıcıoğlu’nun yaşadığını emniyet müdürü bildirmiş

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin helikopter kazasının hemen ardından BBP'li yetkililere 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun durumu' ile ilgili verdiği bilgilerin kaynağı ortaya çıktı. Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, helikopter kazasıyla ilgili olarak teyit edilmemiş ilk bilgileri, Vali Bilici'ye bilgi notu olarak verdiğini açıkladı. Özdemir, "Kazayla ilgili teyit edilmemiş ilk bilgiler, tarafımdan amir-memur ilişkisi içinde, Sayın Valimize bilgi notu olarak iletilmiştir. Bilgilerin Sayın Valiye iletilmesinden daha doğal bir sonuç olamayacağı gibi hukuki bir zorunluluktur" dedi.

SABANCI: Ailelere tazminat ödeyeceğiz

Düşen helikopterin sahibi Medair şirketinin bağlı olduğu Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ailelerine tazminat ödeneceğini söyledi. Sabancı, “Ne kadar tazminat ödenir miktarını bilmiyorum. O kazada yitirdiğimiz herkes bizim ailemiz, sonuçta bizim onlara ileriki yıllarda bakmak da boyun borcumuz" diye konuştu.

bugün



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs