En Sıcak Konular

Seçimi kazandılar ama muhtar olamadılar

7 Nisan 2009 19:54 tsi
Bursa'nın İnegöl ilçesinde muhtar seçilmelerine rağmen muhtarlıkları iptal edilen 2 kişi Yüksek Seçim Kurulu'na başvurmak için Ankara'ya gitti.

2004 yılında yapılan mahalli seçimlerde, Akhisar köyü muhtarlığına seçilen, ancak hakkındaki yolsuzluk iddiaları üzerine görevinden alınan Ceylan Aliçavuş, yargılandığı davadan beraat etti. Mahkemenin, isnat edilen suçu işlemediğine kanaat getirerek beraat ettirdiği Aliçavuş, yakında mahalleye dönüşen Akhisar'da, 29 Mart seçimlerinde de aday oldu.

En yakın rakibine 557 oy fark atarak Akhisar muhtarlığına seçilen Ceylan Aliçavuş, bahse konu mahallede ikamet etmediği yönündeki şikayet üzerine muhtarlık koltuğuna oturamadı. Yapılan şikayeti değerlendiren İnegöl İlçe Seçim Kurulu, Ceylan Aliçavuş'un Akhisar'da değil İnegöl'de oturduğu gerekçesiyle muhtarlığını iptal etti.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nden aldığı beraat kararında, ikamet adresinin Akhisar Meriç Caddesi numara 8 olarak geçtiğini, ayrıca işyerinin de aynı yerde olduğunu belirterek, Bursa İl Seçim Kurulu'na müracaat eden Ceylan Aliçavuş, buradan da olumsuz cevap alınca, Ankara'nın yolunu tuttu. Ankara'ya giden Aliçavuş, Yüksek Seçim Kurulu'na başvurup, hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.

HUZUR MAHALLESİ MUHTARININ DA MUHTARLIĞI İPTAL EDİLDİ

Aynı şekilde Huzur Mahallesi'nde en yakın rakibi Turan Polat'a 152 oy fark atarak muhtar seçilen Mehmet Salih Dayan'ın muhtarlığı da, Akhisar'da ikamet ettiği gerekçesiyle iptal edildi. Huzur Mahallesi'nde 2004 yılından beri ikamet ettiğini, hatta 8 aydan beri dükkanın da bu mahallede olduğunu belgelediğini bildiren Mehmet Salih Dayan da, İnegöl İlçe Seçim Kurulu'nun iptal kararı üzerine Bursa İl Seçim Kurulu'na başvurdu. İl Seçim Kurulu da, İnegöl İlçe Seçim Kurulu'nun kararına uyunca, Dayan, Ceylan Aliçavuş gibi Yüksek Seçim Kurulu'na başvurmak için Ankara'ya gitti.

Seçimleri kazanmalarına rağmen muhtar olamayan 2 kişinin akıbeti Yüksek Seçim Kurulu'ndan çıkacak kararla belli olacak.

iha



Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,791 µs