işlemedi! | " /> işlemedi! | "/>

En Sıcak Konular

TRT'ye atılan çamur işlemedi!

7 Nisan 2009 17:18 tsi
TRT'ye atılan çamur işlemedi! TRT hakkında asılsız iddialarda bulunan Vatan Yazarı Mustafa Mutlu'ya tek tek kanıt göstererek cevabını verdi.

Vatan Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu'nun TRT hakkında yazdığı ilk yazıya, TRT'den sert cevap gelmişti.

Mustafa Mutlu, bunun üzerine yeni bir yazı kaleme aldı. TRT, Mutlu'nun bugünkü yazısına yeni bir cevap verdi.

İşte TRT'den yapılan ikinci açıklama:

Vatan Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu, 04.04.2009 tarihli yazısında TRT hakkında “yalan” ve “art niyetli” olarak okuyucusuna bilgi vermişti. Aynı yazar gönderilen tekzip metnini yayınlamamış; telefonlara çıkmamış ve 07.04.2009 tarihinde de benzer bir yazıyla TRT kurumuna yalan ve yanlış bilgilerle iftira atmaya devam etmiştir.

TRT Kurumu, yalan bilgilerle okuyucusunu yanıltan yazar hakkında hukuki merciye başvurup; yazarın iddialarını yüce mahkeme önünde soracaktır.

Vatan Gazetesi’nde çıkan “TRT beni yalancılıkla suçladı… İşte Gerçekler!” başlıklı yazı için aşağıdaki kamuoyu açıklaması yapılmıştır.

“1400 kişi işe alındı” bilgisi belgelenememiş, sicil numaralarından hareketle gerçeği yansıtmayan, yanlış ve yanıltıcı bilgi verilmiştir. Yazar tarafından daha önce 1400 kişinin işe alındığı iddia edilmiş, ancak buna yazarın kendisi de inanmamış olacak ki en son yazısında 1242’ye indirmiştir.
İbrahim ŞAHİN döneminde ne 1400, ne de 1242 kişi işe alınmamıştır. Bu iddiaların belgelenmesi gerekirken yazar tarafından belge adı altında yalan ve yanlış bilgi verilmiştir.

Bu çerçevede kimlere yeni sicil numarasının verildiği incelenecek olursa;
2954 sayılı Kanunun geçici 11 inci maddesi gereğince Kurumda geçici personel statüsünde istihdam edilen personel sözleşmeli personel statüsüne geçirilmiş ve yeni sicil numarası verilmiştir. Bu çalışanlarımızın hemen hepsi geçmiş yönetimler tarafından işe alınmış olup, oldukça düşük düzeyde sözleşme ücreti ile istihdam edilmişlerdir. Hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın; yıllardır ekonomik ve sosyal yönden kayıpları olan bu personel Kanun gereği sözleşmeli statüye geçirilerek kurum içinde yaklaşık 20 yıllık bir haksızlık giderilmiştir.
3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu gereği, şehit olan veya çalışamayacak derecede malûl olan kamu görevlileri, er-erbaş, geçici köy korucuları ve gönüllü köy korucularının varsa eşlerinin, yoksa çocuklarından birisinin, çocukları da yoksa kardeşlerinden birisinin veya malul olup da çalışabilir durumda olanların atamaları gerçekleştirilmiş ve yeni sicil numarası verilmiştir. Bu atama Kanun gereği bir atama olup idari takdirle bir ilgisi bulunmamaktadır. Ancak, yazar tarafından bu atamalar da kadrolaşma gibi gösterilmekte ve yadırganmaktadır. Kurum bu güne kadar bu atamaları gerçekleştirmiş, bundan sonrada iftiharla gerçekleştirecektir. Birilerinin rahatsız olması bu durumu değiştirmeyecektir.
Türkiye bir hukuk devletidir ve gerçek veya tüzel kişi olmak üzere herkes mahkeme kararlarının gereğini kanuni süre içerisinde yerine getirmek zorundadır. Bu bağlamda, mahkeme kararı gereğince yapılan atamalar söz konusudur ve bunlara yeni sicil numarası verilmiştir. Bunun da kadrolaşma ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

Daha önceki dönemlerde götürü bedel vb çeşitli adlar altında çalıştırılan ve Kurumu yargı organları ile denetleyici Kurumlar nezdinde sorumluluk altına sokan kişilerin hukuki sorunları giderilmiş ve bu kişiler Kuruma kazandırılarak yeni sicil numarası verilmiştir. Bu atamaların da idari takdirle ve kadrolaşma ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

Kurumsal hizmet ihtiyaçları çerçevesinde Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Personel Başkanlığı izinleri ile KPSS puanları dikkate alınarak giriş sınavları açılmış ve Kuruma yeni, çağdaş yayıncılığa uyum sağlayabilecek genç personel kazandırılmıştır. KPSS çerçevesinde gerçekleştirilen bu atamaların da kadrolaşma ve idari takdirle bir ilgisi bulunmamaktadır.

TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim ŞAHİN’in atanma tarihi olan 23/11/2007 tarihinden bugüne kadarki zaman diliminde yapım, yayın vb. kurumsal hizmet ihtiyaçları göz önünde bulundurularak asgari düzeyde açıktan ve naklen personel alınmıştır.
Bu dönemde, 30 dilde WEB yayına başlanmış, TRT 6, TRT AVAZ gibi yeni kanallar hizmete girmiş, bir diğer ifade ile kurumsal hizmetlerde artış olurken emeklilik vb. nedenlerle personel sayısında anlamlı azalma meydana gelmiş olup, artan personel ihtiyacının giderilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir.
Yazar Mustafa Mutlu; TRT’ye belirli bir basın grubundan gelen gazeteci sayısını 1400’den 26’a indirmiştir, Kurum tarafından açıklanan rakam ise yaklaşık 14 tür. Mustafa Mutlu böylece hata payını 100 kattan; 54 kata indirmiş!

Gazetecilik iddiasındaki Mustafa Mutlu okuyucusuna yanlı bilgi vermeden önce iyi araştırma yapsaydı bugünkü TRT’de görev yapan gazetecilerin; Star gazetesi, STARTV, BRT, Kanal D, Lig TV, SKYTÜRK, FOXTV, TV8, KANAL B, Zaman, NTV, FLAŞTV, SHOWTV, CHA, İHA, CNN, Samanyolu TV ATV gibi basın yayın kuruluşlarında görev yaptıklarını öğrenmesi ve kamuoyunu doğru bilgilendirmesi mümkün olabilirdi.

Hukuk önünde TRT kurumu; ne kadar elaman aldığını, TRT tarihinin en az elamanıyla en çok işi yaptığını ispatlayacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,142 µs