-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Külhanbeyi Ertuğrul Günay -Video

7 Nisan 2009 16:10 tsi
Külhanbeyi Ertuğrul Günay -Video Obama Ayasofya ve Sultanahmet'i gezerken son derece saygılıydı. Ancak Kültür ve Turizm Bakanı Günay bir çuval inciri berbat etti.

ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama, Ayasofya Müzesi'ni gezerken kendisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay eşlik etti.

İki din içinde kutsal ibadet mekanı olan Ayasofya'yı gezerken Obama'nın oldukça saygılı olduğu görüldü. Obama iki eli önde birleşik biçimde kendisine anlatılanları dinledi ve müzeyi gezdi.

Ancak Ayasofya gezisi sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hapishanede volta atanlar gibi elleri arkada dolaştı.

Yanında Türkiye'nin Başbakanı ve Amerika'nın Başkanı olmasına ve mekanın kutsallığına rağmen Ertuğrul Günay'ın bu külhanbeyi duruşu değişmedi.

Günay bütün Ayasofya'yı eli arkadan kalçasının üstünde dolaştı. Başbakan Erdoğan elleri yanda dururken, Obama elleri önde birleşik dururken, Günay gevşek tavrını değiştirmedi.

TRT'nin onlarca kamerayla çektiği görüntüler, pekçok televizyon kanalı tarafından canlı verilirken ve dünya televizyonlarında bu görüntüler yayınlanırken Günay'ın bu tavrı da yayınlanmış oldu.

İki din için son derece kutsal, bin yılı aşkın tarihe sahip böylesine bir mekandaki saygı sınırlarını zorlayan bu duruşu bir "Kültür Bakanı"nın sergilemesi ayrıca vahimdi.

Obama aynı şekilde Sultanahmet Camisi'ni gezisi sırasında da elleri önde birleşikti. Ayakkabılarını çıkartıp çorapla Sultanahmet'i gezen Obama'nın yanında Kültür Bakanı yoktu.

İŞTE O ANLARIN GÖRÜNTÜSÜ




Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,590 µs