En Sıcak Konular

Ahmet Aydın'dan ikinci açıklama

7 Nisan 2009 15:01 tsi
'Kendisini YÖK'e şikayet ettiği için Ali Özel hakkında soruşturma açtı' şeklindeki haberimiz üzerine DPÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Aydın'dan gelen açıklama...

Sen Misin YÖK'e Şikayet Eden! BU MEKTUPTA OLAY VAR Ahmet Aydın'dan Açıklama Geldi 
 
Kendisini YÖK'e şikayet ettiği için Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özel hakkında soruşturma açtığı iddia edilen DPÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Ahmet Aydın ile ilgili yaptığımız ikinci habere de Aydın'dan açıklama geldi.

Kendisi ile ilgili çeşitli suçlamaların yer aldığı şikayet dilekçesini, YÖK Başkanlığı'na verdiği için Ali Özel hakkında soruşturma açtığı iddia edilen Ahmet Aydın, haberimiz üzerine açıklama gönderdi.

Dekan Aydın'ın ikinci açıklamasını da aynen yayınlıyoruz. İşte o açıklama...

Ali ÖZEL neden böyle yapıyor?

1) 32 yılı aşkın meslek safahatımda büyük bir çoğunluğu, Rektör Yardımcılığı, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Eğitim Fakültesi Dekanlığın gibi çeşitli rektörlerle üst düzey yöneticiliklerinde bulundum. 2 dönemden beri (7 yılı aşkın bir süre) DPÜ Eğitim Fakültesi’nin kurucu Dekanlığı da dahil olmak üzere Dekanlığını yapmaktayım. Hakkımda şikayette bulunan Ali ÖZEL’de dahil olmak üzere birçok kişinin (40’ın üzerinde öğretim elemanı) eğitim fakültesine kazandırılmasını sağladım. Ali ÖZEL de 7 yıldan beri yardımcılığımı yürütmüştür.

2) Ali ÖZEL, hırslı ve kısa zamanda biryere gelme çabası içerisindedir. Benim Rektörlük seçimlerinde muhalif isimlerle olan birlikteliğimi ve yönetimle olan ilişkilerimin bozuk olduğundan yararlanan Ali ÖZEL, görev süremin bitimine 1 hafta kala bir manevra yaparak Rektörün gözüne girmek ve bir yerlere gelmek çabasıyla hareket etmiştir.

3) Yapılan hareketler bir komplodur. Bunda Rektör ve yönetiminin Ali ÖZEL’e verdiği destek ve cesaret vardır. Vaktiyle hakkımda nafile soruşturmalar açan Rektörlük, Ali ÖZEL yoluyla beni yıpratıcı ve zarar verme çabasına girmiştir.

4) Ali ÖZEL, hakkındaki bu kanaatlere Dekanlık görevimin bitimine 1 hafta kala mı varmıştır? 7 yıldır iyi bildiği Dekanı son 1 hafta içinde mi kötü olmuştur? Burası çok manidardır?

5) Ali ÖZEL, Doçentlik sınavına henüz kazanmıştır. Şaibeli bir durumdan (aşırma=intihal) şahsın sorumlu tuttuğu zanlıyla kin ve intikam duygusuyla ve Rektörlükten aldığı cesaretle bu işi yapmıştır.

6) Ali ÖZEL görev süremin bitimine kısa bir süre kala Dekanlık makamına dilekçe vererek şahsımdan Bölüm Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği istemiştir. Giderayak böyle bir atamanın etik olmayacağını söyleyince, karalama kampanyasına başlamıştır.

7) Ali ÖZEL, tüm Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin katıldığı bir toplantıda öyle bir iş yaptığını söylemiştir ki, bu deklere yaptığı işin kendisini öyle bir batağa düşürdüğünü sonradan farkına varınca bu heyezan ve öfkeyle ne yapacağını bilmeden hareket eden bir duruma düşmüştür.

8) Haberde bahsedildiği gibi şuanda soruşturma konusu tamamen Ali ÖZEL’in “toplantıda deklere ettiği” konudadır. Soruşturmanın konusu çok ciddidir. Bunu ifşa etmem mevzuata aykırıdır. Ancak şunu söyleyebilirim, yürütülen soruşturma kişisel değil, kurumsaldır.

9) Hiç hak etmediğim ve tamamen iftira niteliğinde olan şahsım, kızım, işim ve mesleğim ile ilgili konularda asılsız haber yapılmasına neden olan Ali ÖZEL ile ilgili kişisel hususlara ilişkin yasal işlemler avukatım aracılıyla başlatılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim.


Prof.Dr. Ahmet AYDIN
DPÜ. Eğitim Fakültesi Dekanı



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,267 µs