10 soru | " /> 10 soru | "/>

En Sıcak Konular

Ersöz olayında kafa karıştıran 10 soru

7 Nisan 2009 14:24 tsi
Ersöz olayında kafa karıştıran 10 soru GATA'ya sağlam giden ESTÖ sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün 'nekrotizan faziit' hastalığına yakalanarak komaya girmesi soru işaretleri oluşturdu.

Generallerin suni sağlık problemleri oluşturularak tahliye edilmelerinin sağlanması için bazı tıp dışı uygulamalar yapıldığı yönündeki söylentiler hızla artıyor.

İşte basında yer alan iddialar ve kamuoyunun kafasını karıştıran sorular...

1- Öncelikle GATA hasta kabul ederken ne gibi kriterler kullanıyor? Bakanlık incelemelerinde Ersöz'ün Haseki Hastanesi'nden sevkinin usulsüz olduğu raporlandı. Gata, Ersöz'ü usulsüz gelmesine rağmen nasıl kabul edebiliyor. Sevk usulsüz, peki Gata'nın kabulü usulsüz olmuyor mu?

2- İdrar sorunu nedeniyle hastaneye yatırılan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz neden bir süre kardiyoloji kliniğinde tutuldu? Bu klinikte kendisine yapılan pek çok ilgisiz tetkik yapılmasının amacı, hastanede kalma süresinin uzatılması mıydı?

3- Levent Ersöz GATA'da iken 'sara hastası' raporu almak istedi mi? Bu amaçla kendini yerlere atarak bayılma numaraları yaptığı ve nörologlarca epilepsi (sara hastalığı) tanısı konulması için uzun süre EEG ve bazı tetkikler yapıldığı ancak bu tetkiklerin normal çıktığı iddiaları doğru mudur?

4- Ersöz, bilinçli olarak sağlığını bozmak mı istedi? Doktorlar Ersöz'ün aniden Gastrointestinal kanama (barsak kanaması) geçirmesine anlam veremedi. Ersöz kendini hastanede tutacak bir hastalığa sebep olmak üzere bir kısım ilaçlar kullanmış olabilir mi?

5- Prostat büyümesi ile ilgili biyopsinin yapılması için neden yaklaşık bir ay beklendi? Kapalı prostat ameliyatı yapılan hastalar en fazla 2 gün içinde taburcu edilirken, Ersöz anatomik veya patolojik bir neden olmadığı halde neden taburcu edilmemiştir?

6- 28 Mart tarihinde tüm tetkik ve muayeneleri normal olan bir hasta nasıl oldu da aniden sağ uyluğunda nekrotizan fasiit (kası ve zarını kalıcı olarak tahrip eden mikrobik iltihap) tablosu ile tekrar tedaviye alındı. Sıradan bir sağlık ocağında bu tip ani hastalıklar normal görülebilir. Ancak GATA gibi son derece konforlu ve yakın takip yapılan bir hastanede, tüm tetkikler 1 hafta önce normalken aniden böyle bir hastalığın ortaya çıkması dikkat çekici. Öyleyse GATA'da Generaller katında tedavi gören diğer paşalarımız da 'hastane mikrobu' riski altında değil mi?

7- Bu hastalığın normalde dışardan bir mikrop verilmeksizin bu tarz bir hastada oluşması mümkün olmadığına göre (Zaten yapılan tetkiklerde de "bu bölgeye dışarıdan verildiği anlaşılan mikrop türleri tespit edilmiştir" deniliyor.) hastaya verilen bu mikrobu kimlerin temin ettiği veya hastaya enjekte ettiği incelenmesi gereken bir konu.

8- Bu tür müdahaleler Levent Ersöz'ü tahliye ettirmek için sağlığını bozacak bir müdahale yapıldığı yönündeki iddiaları güçlendirmiyor mu? Kontrolden çıkmış enfeksiyon halinin hasta tarafından gizlenmiş olması ve geç müdahale edilmiş olması da bunun göstergesi olarak kabul edilebilir mi?

9- Bu olay, Şener Eruygur'un yaşadığı kaza ile birlikte düşünüldüğünde, ortaya farklı sorular ortaya çıkmıyor mu? Acaba Veli Küçük akla gelebilecek bu tür endişelerle mi Gata'ya sevkini istemedi?

10- Son olarak bu durum GATA'nın ve orada dürüstçe işini yapan çalışanların imajına zarar vermiyor mu? Gata'nın onurlu tıp mirasının Ergenekon sanıkları uğruna berhava edilmesi GATA yönetimini üzmüyor mu? GATA, Yarsav Başkanı Eminağaoğlu'nun çürük raporundaki suskunluğunu bu olayda da sürdürecek mi?

Bütün bu soruların cevaplanması için hastaya bugüne kadar konulan teşhisler ve uygulanan tedavilerin şeffaf biçimde kamuoyu ile paylaşılmasından başka yol bulunmamaktadır.

ZAMAN




Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,727 µs