En Sıcak Konular

Obama: Ezandan önce bitirelim

7 Nisan 2009 13:36 tsi
Obama, Türk öğrencilerle gerçekleştirdiği buluşmada, zaman sınırı olarak "ezandan önce" tabirini kullandı. Öğrenciler ilginç sorular sordu.

Obama, Tophane'i Amire'de üniversite öğrencileriyle bir araya geldi ve 'ezan' duyarlılığını dile getirdi

ABD Başkanı Barack Obama, Tophane'i Amire'deki müzeyi ziyaret etti.

Obama, 25 üniversite öğrencisiyle de başbaşa sohbet ediyor. Burada öncelikle kısa bir konuşma yapan Obama, daha sonra öğrencilere soruları alabileceğini söyledi. Obama, öğrencilere söz vermeden önce saatine bakarak, "Ezandan önce programı bitirmeyi umut ediyorum. Yarım saatimiz var" dedi. Obama, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Obama Tophane-i Amire'de Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 100 kadar gençle bir araya geldi. Gençler merak ettikleri soruları Başkan'a yöneltti.

Katılımcı gençler İTÜ Boğaziçi, Koç, Sabancı, Bilkent, Bahçeşehir, Mersin ve Trakya Üniversitelerinden. Aralarında ABD'nin değişim programları ile eğitimlerinin bir bölümünü ABD'de yapmış gençler de vardı. 

EZANDAN ÖNCE BİTİRECEĞİM
Gençlerdenn soruları almaya başlamadan önce espri yapan Obama, "İsterseniz Türkçe de sorabilirsiniz ama benim Türkçem çok iyi değil." dedi. Ardından gençleri "Şimdi soru cvap bölümüne geçelim. Ezandan önce programı bitireceğim. Sadece 30 dakikamız var" diyerek uyardı.

KYOTO'YU İMZALAYACAK MISINIZ?
ABD Kyoto protokolünü imzalamadı. Çin de öyle.. Ama ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. ABD'nin artık Kyoto'yu imzalaması anlamsız çünkü süresi doluyor. Ancak önümüzdeki Kopenhag'ta yapılacak toplantıda yeni bir anlaşma düşünüyorum.

TÜRKLERİ AB'YE ALIN DEYİNCE SARKOSY KARŞI ÇIKTI? NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Öncelikle ABD Avrupa Birliği üyesi değil. Aama bu benim bir fikir sahibimi olmamamı gerektirmiyor. Dostlar birbirleri hakkında düşündüklerini dürüstçe söyler. Ben Türkiye'nin AB üyesi olması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye NATO'ya asker gönderip askerlerinin hayatını tehlikeye atabiliyorsa Avrupa'ya kayısı ticareti neden yapmasın, serbest dolaşımın imkanlarından neden yararlanmasın.

K. IRAK'TA KÜRT DEVLETİNE İZİN VERİR MİSİNİZ?
Türkiye'nin parçalara bölünmesine neden olacak her şeye karşı oluruz. Türkiye'deki dini ve etnik azınlıkların bütünün bir parçası olasına sağlanmalı. Dış politikada Bush'tan farklı politikalarınız olmayacak deniyor. Bu zamanla sınanacak. Devleti yönetmek ağır ağır ilerleyen bir iş. Savaşa karşıydın neden askerlerini Irak'tan çekmiyorsun denebilir. Dediğim gibi zamanla sonuç alınacak şeyler. Ben harekete geçirebilirim.

 



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,495 µs