En Sıcak Konular

MEDAİR'den tazminat açıklaması

7 Nisan 2009 11:45 tsi
MEDAİR: Helikopter kazasında ölenlerin ailelerine tazminat ödenecek...

MEDAİR firması sahibi Ali Sabancı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ailelerine tazminat ödeneceğini söyledi.  
 
Capital ve Ekonomist dergileri ile TTNET işbirliğinde düzenlenen "Global KOBİ Buluşmaları" toplantısının ilki Konya'da yapıldı. Dedeman Otel'deki toplantıya; Konya Vali Vekili Nevzat Dalkıran, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacığil, The Family Business Network Başkanı Oliver de Richoufftz, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, işadamları ve çevre illerdeki Türk Telekom müdürleri katıldı.

Konya Dedeman Otel'de katıldığı "Global KOBİ Platformu" konulu toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan MEDAİR firması sahibi Ali Sabancı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüne neden olan helikopter kazasının ardından olay yerinde herhangi bir araştırma yapamadıklarını kaydetti.

Kaza kırım heyetinin devreye girmesi nedeniyle olay yerinde bir araştırma yapmalarının söz konusu olmadığını açıklayan Ali Sabancı, "Böyle bir kötü durum olduğu zaman direkt devreye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri giriyor. Yani kazaya kırım ekibi heyeti gidiyor. Kaza kırım heyetinin içerisinde her firmadan insanlar oluyor, bizim de arkadaşlarımız orada. Ama biz bağımsız bir araştırma yapamıyoruz. Bir de bu talihsiz olayda hayatını kaybedenler kamuoyuna mal olmuş isimler olduğu için İçişleri Bakanlığı da devreye girdi." dedi.

Bazı basın yayın organlarında enkazı kaldırmak için ilgili firmanın talepte bulunmadığı yönünde haberlere de değinen Sabancı, "İlk defa spekülasyon lafı yerini bu kadar buluyor. Yani suikast mı oldu? Pilot zehirlendi mi? Bu tür haberlerle yetkililerin işini zorlaştırma yapmanın dışında bir şey olmaz. Kaza kırım raporu açıklanana kadar kati bir sonuç yok. Kaza olduğu günden raporun açıklanacağı güne kadar bir boşluk oluyor. O zaman da bazı basın yayın organları kendi hayal güçlerini kullanıyor. Benim bilip aktarmadığım herhangi bir şey yok." diye konuştu.

Kazada hayatını kaybedenlere tazminat ödeneceğini ifade eden Sabancı sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne kadar tazminat ödenir miktarını bilmiyorum. Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine tabii ki tazminat ödenecek. Neyse insanların hakları, esas hak neyse o yapılacak tabii ki. Bir de bundan öte işin vicdani boyutu var. O kazada yitirdiğimiz herkes bizim ailemiz, sonuçta bizim onlara ileriki yıllarda bakmak da boyun borcumuz."

cihan




Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,996 µs