En Sıcak Konular

Medvedev'den Filistin'e destek

7 Nisan 2009 11:38 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Filistin devletinin kurulmasını destekleyeceklerini söyledi.

Medvedev, Filistin lideri Mahmud Abbas ile Moskova'daki görüşmesinin başında yaptığı açıklamada, "Rusya Orta Doğu sorununun çözümünü ve özellikle Filistin devletinin kurulmasını destekleyecek" dedi.

Abbas da yaptığı açıklamada, Rusya'nın bu sorunun çözümüne sunduğu katkı ve bu yıl içinde Moskova'da yapılması planlanan ancak tarihi henüz belirlenmeyen Orta Doğu Konferansı girişiminden dolayı teşekkür etti.

Orta Doğu ile ilgili konuların Rusya ile birlikte koordine edilmesi gerektiğine inandığını belirten Abbas, "Bölgedeki durumla ilgili her türlü konuda Rusya'nın koordinasyonuna çok büyük önem vermekteyiz. Bunun önemli olduğuna inanıyoruz ve bu pratiği sürdürme niyetindeyiz" diye konuştu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 3 haftalık saldırısı sırasında Rusya'nın yaptığı yardımlara da teşekkür eden Abbas, "İnsanlar bu yardımı hissediyorlar ve farkındalar" dedi.

Abbas, Rus Vremya Novostey gazetesine yaptığı açıklamada ise Rusya'nın bu yıl içinde yapmayı planladığı Orta Doğu Konferansı'nın yakın zamanda düzenlenmesini umduğunu belirterek, "Ben Moskova'daki Orta Doğu Konferansını en kısa sürede yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bu konferans yeterince ertelendi. Amacı Orta Doğu'da barışı sağlamak olan uluslararası çabaların bir kanalda toplanmasını ümit ediyoruz" ifadesini kullandı.

Abbas, Rusya'nın Filistin yönetimine vermeyi planladığı ancak İsrail yönetiminin geçişine izin vermediği 50 adet askeri araç ile 2 adet helikopter konusuna da değinerek, "Bu helikopterlere Filistin toprakları içinde ihtiyacımız var. Örneğin geçen hafta Batı Şeria'daki Ramallah'a acil olarak yetişmem gerekiyordu" dedi.

Rusya'nın saygın ekonomi gazetelerinden Kommersant da konuyla ilgili yayımladığı haberde, Rusya'nın Orta Doğu Konferansını ABD Başkanı Barack Obama'nın temmuz ayında Rusya'ya yapacağı ziyarete denk getirmeye çalıştığını kaydetti.

Gazete, Moskova'nın Abbas'a ateşli silah, 5 bin adet saldırı silahı, bin adet tabanca ve 300 adet mitralyöz sözü de verdiğini duyurdu.

Abbas, bugün Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile de bir araya gelecek.
 
aa

 

 



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs