Ergenekon'un BBP planı | " /> Ergenekon'un BBP planı | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un BBP planı

7 Nisan 2009 11:23 tsi
Ergenekon'un BBP planı BBP lideri Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili soru işaretleri zaman geçtikçe azalmıyor, artıyor. Ergenekon'un yakından izlediği partilerden biriydi BBP. "Ergenekon bu işin neresinde?" diye sormanın zamanıdır. Bazı telefon kayıtları bu s

29 Mart seçimlerinde hedeflediği başarıyı tutturamayınca, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisinin “Ergenekonculara meze olacağı” yönünde dikkat çekici bir görüş ortaya atarak görevinden istifa edeceğini açıklamıştı.

Bu durum, “Ergenekon” isimli illegal oluşumun siyasi partilere duyduğu “ilginin” bir kez daha gündeme gelmesi bakımından düşündürücüydü.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, elim bir helikopter kazası sonucunda, beraberindeki 5 kişiyle birlikte hayatını kaybetti.

Ancak ilk günden itibaren, bu kazaya ilişkin soru işaretleri vardı. Aradan geçen günler, soru işaretlerini azaltmıyor, daha da artırıyor.

Tartışılan soru işaretleri “olayda Ergenekon izi mi var” sorularını akla getirmeye başladı.

Zira Ergenekon sanıklarının BBP ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu yakından izlediğini ortaya koyan dinleme kayıtları ortaya çıktı.

Dinleme kayıtları
Dün bir haber sitesinde de yer alan (cnnturk) dinleme kayıtlarında ilgili bölümler, BBP ve Yazıcıoğlu’na duyulan ilgiyi açıkça ortaya koyuyor.

Telefon görüşmesi Ergenekon davası sanığı Erol Mütercimler ve Gülcan F. adlı bir şahıs arasında geçiyor.

Bahsedilen Muhsin Yazıcıoğlu'nun "büyük barış planı". Anlaşılıyor ki Ergenekon yapılanması onu dikkatle takip ediyor. Aslında söz konusu buluşma yaygın olarak bilinmiyordu. Ama iddianamenin 4884 nolu telefon kayıtları, bu proenin Ergenekon sanıkları tarafından da bilindiğini ve izlendiğini gösteriyor.

Gülcan F:
Adam diyor ki şeyi ziyaret etmiş İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı ve aynı zamanda o girerken Etyen Mahçupyan'da Atalay'ın makamından çıkıyormuş.

Erol Mütercimler:
Muhteşem.

Gülcan F: O da kaygılarını söylemiş olabilir diyor ya Etyen'i ya bu Büyük Birlik Partisi liderini çağıralım mı? Bi haberi olsun

Erol Mütercimler:
Çağıralım

Erol Mütercimler ve Gülcan F. sadece buluşmadan haberdar değil. Ayrıntıları da biliyorlar. Üstelik ilginç yorumlarda bulunuyorlar. Mesela siyasi suikastler...

Gülcan F:
Müthiş bir şey var orda

Erol Mütercimler:
Çağıralım

Gülcan F:
Bir siyasi cinayetler çıkacak.

Erol Mütercimler:
Hı hı çağıralım abi

Gülcan F:
Ben sizi onun için aradım onun üzerinde çalışayım.

Bu konuşma Yazıcıoğlu'nun ölümünden 10 ay önce gerçekleşti. Yazıcıoğlu ölmese 1.5 ay sonra projesini hayata geçirecek, aydınlarla biraraya gelecekti. 2. Ergenekon iddianamesinde başka önemli ipuçları da var. 

Veli Küçük-Sedat Peker Konuşması

Veli Küçük'ün Sedat Peker ile 5 yıl önce yaptığı telefon görüşmesi oldukça ilginç. Konuşmalar, Muhsin Yazıcıoğlu varken veya yokken BBP’nin “ele geçirilmesi” niyetini açıkça ortaya koyuyor.

Veli Küçük:
Şimdi biz bir çalışmanın içine girdik. Ümit'len devamlı görüşüyoruz. Ben işte bak açık söyliyeyim gönlümden geçen neydi biliyor musun? Gönlümden geçen Muhsin'di. Muhsin'in kendisi için demiyorum. Partisi için.

Sedat Peker :
Muhsin ağabey gerekirse ileriki zamanlarda ağabey Muhsin ağabeyi de bu yapının içersine dahil etme. "Yani Muhsin ağabey öyle liderlik hırsı olan bir insan değil. Ülkeye faydası olan her şeye dahil olur Muhsin ağabey."

Sedat Peker’in söylediğinin aksine Yazıcıoğlu herhangi bir “illegal” oluşumun içerisine girmedi. Ergenekon soruşturmasına verdiği belgelerle katkıda bulundu. Bu, hayatını kaybetmeseydi, sahip olduğu bilgileri paylaşmayı sürdüreceğini düşündürüyor tabii ki.

Olay bir helikopter kazası mı, sabotaj mı?

Türkiye, öyle görünüyor ki bu soruyu uzun süre tartışmaya devam edecek…

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,082 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,428 µs