En Sıcak Konular

''One minute balonunu Gül patlattı''

7 Nisan 2009 11:28 tsi
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. İşte Bahçeli'nin özellikle Başbakan Erdoğan'ı omurgasızlıkla suçladığı konuşmasından satırbaşları:

MHP SEÇİMDEN GÜÇLENEREK ÇIKTI

- Ekonomik krizin arttığı bir dönemde girilen seçim süreci, hükümetin siyasette yerini koruyabilmek adına neleri göze aldığını açıkça göstermiştir.

 

- İktidar zihniyetinin hiçbir ahlaki kaygı gözetmeksizin elindeki imkanları kullanıldığı, iller arasında parti toplantılarına otobüslerle kamu personelinin taşındığı, iktidar ve ana muhalefetin vatandaşı korkutarak oy avcılığı yaptığı, devlet kurumlarının temel atma ve açılış törenleriyle AKP toplantılarının birlikte yapılmasından asla icap duyulmadığı hepimizin gözleri önünde cereyan etmiştir.

 

- Bu seçimde MHP güçlenerek çıkmış, gelinen noktada iktidarın yegane alternatifi olduğu görülmüştür. Partimiz TBMM’de yer aldığı günden itibaren, demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesine yönelik çabası, AKP’nin istismar alanlarını kapatma gayreti görülmüştür.


 

- Kavga ve üslup kirliliğinden uzaklığımız ile oy oranımız artmıştır. Partimize verilen her destek karşılıksız kalmayacaktır.

 

- Türk milletinin sandığa yansıyan iradesiyle parlamentodan beklentisi, siyasi gerginliklerin yumuşatılması, siyasetin üzerine düşen gölgenin kaldırılması, yolsuzluk ve kanunsuzlukların üzerine etkili bir şekilde gidilmesi, milli meselelerde tavize son verilmesi, ayrıştırıcı alt kimlik siyasetinin sona erdirilmesidir.

 

- Temennimiz seçim sonuçlarının verdiği mesajı iktidar partisinin doğru okuması ve başına buyruk ve dayatmacı anlayışından kurtulup sorgulamış olmasıdır.

 

- AKP yönetimiyle geçen her gün geçmişte yanlış atılan adımların faturalarını birer birer önümüze getirme, geri adım atmanın diyalog, aldatılmanın zafer olarak söylendiği bir batağa sürüklenmelidir.

 

- Ermenistan ile kurulmaya çalışılan diyaloglarda, İsrail’e yapılan sanal uyarılarda bulmak mümkündür.

 

"RASMUSSEN'İN SEÇİLMESİNDE OMURGASIZ SİYASET"

- Omurgasız siyaset anlayışına son örnek ise NATO Genel Sekreteri'nin atanmasında yaşanmıştır.

 

- İslam dünyasının Rasmussen’e bakışı bellidir. Başbakan’ın ucuz pazarlıkla ikna edilmesi kabulü mümkün olmayan bir durumdur.

 

- Türkiye veto hakkı olan ama bunu kullanamamıştır. Böylece Türkiye, ikinci sınıf üye ülke konumuna düşürülmüştür.

 

- Başbakan önce bu isme karşı çıkmış, karikatür krizine göz yummakla ve PKK televizyonunu kapatmaya mani olmakla suçlamıştır.

 

- Ancak ertesi gün bu görüşler değişmiştir. Danimarka Başbakanı Türkiye’nin desteğiyle seçilmiştir.

 

- Başbakan arkasında duramayacağı sözler söylemiş ancak bunun altında kalarak Türkiye’nin haysiyetinin ayaklar altına almasına neden olmuştur.

"ONE MINUTE BALONUNU GÜL PATLATTI"

- Durumun özeti şudur. Başbakan Erdoğan, baskılar karşısında ezik bir şekilde geri adım atmıştır.


- Sahte Davos kahramanlığı ile yol almaya çalışan başbakan’ın gerçek hüviyeti, Türkiye’nin onur ve haysiyetine bağlılığının gerçek yüzü bu olayla anlaşılmıştır.


- Londra’da Başbakan ve Cumhurbaşkanı farklı açıklamalar yaptı.


- Başbakan’ın Rasmussen’e olumsuz baktığını söylemesinin ardından, bunun karşı görüşü Cumhurbaşkanı’ndan gelmiştir.


- Uluslararası gelişmeleri iç politika uğruna riske atan Başbakan, müdahale etmiştir ama bu da sözde kalmıştır.


- Davos’ta şişirilen One Munite balonu bizzat Cumhurbaşkanı tarafından patlatılmıştır.


- Türkiye veto hakkını kullansaydı, iktidarın en doğru kararı olacak ve partimizce desteklenecekti.


- NATO Genel Sekreterliği sürecinde, Türkiye’nin olumsuz tavır takınmasının ardından, AB’den gelen tehdit ve şantajların önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.


- Cumhurbaşkanı Sayın Gül’ün, anlaşmaya varılmadan söz konusu açıklama yapılsaydı, olacak iş de olmazdı açıklaması, her şey bittikten sonra diklenme olmuştur.


- Bu karşılıklı kuşku sürecinin bir medeniyet projesi olarak takdir edilmeye çalışılmasının hiçbir sonuç doğurmayacağı iyi bilinmelidir.

 

"OBAMA'NIN ERMENİ ÇIKIŞI NEZAKETSİZLİK"

- Hepinizin bildiği gibi ABD başkanı Obama, resmi bir ziyaret kapsamında TBMM’de grubu bulunan siyasi parti liderlerinin görüşmeleri yanında genel kurulda da konuşma yapmıştır.


- Kuşkusuz ekonomik askeri bir güç olan bir ülkenin başkanından gelişmeleri dinlemek önemli bir gelişmedir.


- Meşru ve haklı hassasiyetlere saygı gösterilmesi, milli güvenliği ilgilendiren konuların anlayışla karşılanması ve dost ve müttefik ruhuna uygun olarak hareket etmesi iki ülkenin rehberi olmalıdır.


- Başkan Obama ile kısa bir görüşme yapmış bulunuyoruz.


- ABD Başkanı’nın dile getirdiği konuları irdelemeden kabul etmek yada açıklamalarından ev ödevi çıkarmak gibi teslimiyetçi bir yaklaşım içinde olamayız.


- Dikkatimizi çeken husus AKP iktidarınca ülkemizin karşısına, adım adım ilerleyen sorunlar haline gelen meselelerin içinden çıkılmaz hale gelmiştir.


- ABD Başkanı Obama 1915 olaylarını soykırım olarak gördüğünü açıkça belirtmiş, görüşlerinde bir değişiklik olmadığını söylemiştir.


- Başkan Obama, Ermeni meselesiyle ilgili kendi tarihlerinden örnek vererek, bununla yüzleşmelisiniz demesi hoş göremeyeceğimiz bir nezaketsizliktir.


- Ancak biz hatadan döndük, aralarında hiçbir ilişki olmayan tarihimizle alakalı iddiaları reddettiğimizi burada belirtmek istiyorum.


- AKP’yi uyarıyorum, bir yalan iddiayı herkesin kabullenmiş olması bunun doğru olması anlamına gelmez.

 
hurriyet



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,458 µs