En Sıcak Konular

DPÜ Dekanı Ahmet Aydın'dan açıklama geldi

7 Nisan 2009 10:50 tsi
DPÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Ahmet Aydın ile ilgili haberimiz üzerine, Aydın'dan açıklama geldi. İşte o açıklama...

Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Doç Dr. Ali Özel, fakülte dekanı Ahmet Aydın ile ilgili bir şikayet dilekçesini YÖK Başkanlığı'na vermişti. Biz de şikayet dilekçesinde yer alan iddiaları haberleştirmiştik. Haberimizle ilgili Dekan Aydın'dan açıklama geldi. Aydın'ın açıklamasını aynen yayınlıyoruz..

AktifHaber’i hakkı ve adaleti savunan bir site olarak bilmekteyim. Ancak, 03.04.2009 ve 06.04.2009 tarihlerde benimle ilgili çıkan asılsız haberlerden büyük üzüntü duymaktayım. Şunun bilinmesini arzu ederim ki, 2002 yılında dekan olarak atandığım Eğitim Fakültesini 3 öğretim üyesiyle devraldım. Hiçbir faaliyeti bulunmamaktaydı. Bugün kırkın üzerinde öğretim üyesi olan, binden fazla öğrencisi bulunan bir fakülte haline gelmesinde emeğim olmuştur. İtham sahibi Ali Özel’e de birçok hakkım ve hukukum geçmesine rağmen yaptığı bu çirkin fiilden ayrıca üzüntü duymaktayım. Dekanlığımın bitmesine 15 gün kala yapılan kişisel bir karalama gayreti şahsımı son derece rencide etmiştir.

KAMUOYU AÇIKLAMASI

1 - Memuriyet hayatım boyunca hesabını veremeyeceğin hiçbir fiillim olmamıştır.
2 - Memuriyet görevi dışında herhangi bir işle hiçbir zaman, hiçbir şekilde uğraşmadım.
3 - Kızım ve arkadaşı diye hitap edilen kişiler, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu hükümleri ve DPÜ mevzuatları çerçevesinde Eğitim Fakültesi’ne Araştırma Görevlisi olarak girmiştir. Zaten mevzuat dışı hareket edilmesi mümkün değildir.
4 - Kızım azimli, kararlı, idealist bir bilim insanıdır. Kendi tezini kendisi yapmış, bitirmiştir.
5 - Üniversite çimini, Üniversitenin aracıyla yazlığıma götürdüğüm kesinlikle doğru değildir.
6 - Fakültemizde tüm Araştırma Görevlileri kızımın arkadaşlarıdır, kesinlikle hiçbir ayrıcalık ve farklılıkla hal, hareket ve tavır sergilenmemiştir.
7 - Dekanlık odamı sevk ve idarenin dışında herhangi bir amaçla kullandığım kesinlikle vaki değildir. Bu tamamen kasıtlı ve karalama kampanyasının bir parçasıdır.
8 - Fakültemizde içilen çayların parasını, fakülte personeline ödettiğim doğru değildir. Aklı başında hiç kimsenin böylesine basit, küçük bu gülünç iddiaya inanacağını zannetmiyorum.
9 - Kızım kendi tezini kendi gayet ve çabası neticesinde kendisi hazırlamıştır. Hiç kimsenin katkısı ve desteği yoktur.
10 - Fakültede Yönetim Kurulunun, Fakülte Kurulunun nasıl ve kimler tarafından oluşturulacağı 2547 sayılı yasada açık ve net bir şekilde belirtilmektedir. Eğitim Fakültesi’nde 2 dönemde (7 yıllık süre içerisinde) yaptığım ve tabiatıyla oluşturduğum bütün kurullar yasa, yönetmelik, mevzuat hükümlerine tam anlamıyla uygundur. Zira kurul oluşumları üst makam olan Rektörlükçe de uygun bulunarak olur verilmiştir. O nedenle, bu konudaki bütün iddialar asılsız ve nesnelsizdir.
11 - Öğretim üyelerinden zorlayarak kesinlikle dilekçe alınmamıştır. Resmi hayatımın hiçbir safahatında metazori iş ve işlem yapmamışımdır.
12 - Bir eğitimcinin aynı zamanda iyi bir çevreci olması gerektiğinden hareketle, bu konuda genel bir bilgi verici bir ders açılması öğrencinin yararına olacağı kanaatiyle ilgili bölüm başkanlarının önerisi doğrultusunda açılmış ve verilmiştir. Başka bir amaç ve gaye yoktur.
13 - Ali Özel dekan yardımcılığı görevinden ayrılmıştır ve halen hakkında idari bir suçtan kaynaklanan bir soruşturma sürdürülmektedir. Sitenize haber konusu olan karalama kampanyası ve iftiraların asıl sebebinin bu olduğu düşünülmektedir.

Saygılarımla

Prof. Dr. Ahmet AYDIN
DPÜ Eğitim Fakültesi Dekanı



Bu haber 2,906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,115 µs